OK-mærket

1,5 mio. lønmodtagere har valgt at være medlem af en fagforening med OK-mærket. Sammen udgør vi et rigtig stærkt fællesskab, som arbejder for ordentlige arbejdsvilkår, og for at den enkelte kan leve et liv med kvalitet i både arbejdsliv og fritid. Som medlem af Farmakonomforeningen er du en del af en OK-fagforening.

”Kig efter OK-mærket, når du vælger fagforening”. Sådan lyder budskabet til alle lønmodtagere i Danmark. OK-mærket er et kvalitetsstempel på de fagforeninger, som har dybt kendskab til medlemmernes fag og branche, og som forhandler overenskomster med arbejdsgiverne. Det gør fagforeningerne, som er samlet i de to store hovedorganisationer LO og FTF, og det skaber rammerne for gode arbejdsliv.

Farmakonomforeningen er medlem af FTF, som repræsenterer omkring 450.000 lønmodtagere fordelt på ca. 75 fagforeninger og forbund.

 

Tryghed og ordnede forhold

På en helt ny hjemmeside – ok-mærket.dk - samler fagforeningerne i de to hovedorganisationer LO og FTF fakta og levende fortællinger fra medlemmer om, hvordan de OK-mærkede fagforeninger skaber rammerne for de bedst mulige arbejdsliv for lønmodtagerne.

Det handler om, at der blandt andet er styr på lønnen og indbetalinger til pension og ferie, som fagforeningerne aftaler i overenskomsterne med arbejdsgiverne. Og det handler om, at de OK-mærkede fagforeninger tilbyder deres medlemmer den fagspecifikke viden, rådgivning og netværk, de har brug for i deres arbejdsliv. Det skaber tryghed og styrker den enkelte lønmodtagers muligheder for at udvikle sig og skabe det liv, man ønsker sig.

- Det er en unik egenskab ved de OK-mærkede fagforeninger, at vi kender medlemmernes fag. Vi tilbyder ny viden om faget, skaber netværk, giver rådgivning og styrker medlemmernes faglige identitet, så de står stærkt på arbejdsmarkedet, siger formand for FTF Bente Sorgenfrey.

- Det er vigtigt med ordnede forhold på din arbejdsplads. Så ved du, hvad du kan regne med, når det gælder løn, ferie, barsel, pension og efteruddannelse og meget andet. Det sikrer overenskomsterne dig nemlig, og det er du sikker på med en OK-mærket fagforening, siger LO’s formand Lizette Risgaard.

 

Se mere

På hjemmesiden – ok-mærket.dk - kan du finde svar på spørgsmål om overenskomster, og hvad kendskabet til dit fag eller din branche betyder, og i film, billeder og tekst møder du nogle af de 1,5 mio. medlemmer, der fortæller om deres arbejdsliv og fritid med en OK-mærket fagforening i ryggen. Den første film handler om overenskomster, og den ligger på hjemmesiden nu. I løbet af året lancerer vi nye film om noget af det, der er vigtigt for lønmodtageres arbejdsliv.

På Facebook - www.facebook.com/erduok - får du relevant viden og debat om overenskomster, fællesskab, fagkendskab og andet, der betyder noget for dit arbejdsliv.