nyheds banner

Apoteksmodernisering i lovkatalog

En modernisering af apotekssektoren er rykket et skridt tættere på. Moderniseringen er nemlig skrevet ind i regeringens lovkatalog for det kommende folketingsår.

Lovforslaget om modernisering af apotekssektoren forventes fremsat til marts.

 

Lovkatalog med modernisering

Regeringens lovkatalog er drejebogen over hvilke lovforslag, regeringen vil fremsætte i løbet af folketingets samling. I lovkataloget står der:

 

Ændring af lov om apoteksvirksomhed (Mar II)

Forslaget vedrører en modernisering af apotekssektoren, som har til formål at sikre, at apotekerne drives med fokus på tilgængelighed for borgerne, patientsikkerhed, lave priser og rådgivning om medicin.”

 

Det fremgår ikke konkret, hvordan regeringen vil modernisere sektoren.

 

Glad farmakonomformand

I Farmakonomforeningen er der tilfredshed med, at moderniseringen er på vej:

 

”Vi ser gerne en modernisering, og vi ser frem til rapporten fra moderniseringsudvalget, som må være lige på trapperne. Nu er der fremdrift i sagen, og det er godt for medicinkunderne, apotekeren – og for farmakonomerne,” siger formand Susanne Engstrøm.

 

Hun er glad for, at forslaget er med i lovkataloget, men endnu mere glad for at lovforslaget først forventes til foråret:

 

”Det tyder på at sundhedsministeren har tænkt sig at have en god høringsfase og drøfte moderniseringen med både patientorganisationer, apotekerne og selvfølgelig os som repræsentanter for den største medarbejdergruppe på apoteket. Det lover godt for en fornuftig løsning, for moderniseringen må ikke køre af sporet” siger Susanne Engstrøm.

 

”Og så er det godt, at sundhedsminister Astrid Krag (SF) allerede nu har lagt sig fast på, at der skal fokus på rådgivningen om medicin – det vil jeg gerne takke hende for” slutter farmakonomformanden.