nyheds banner

Avis: Apoteksmonopolet overlever

Regeringen vil ikke afskaffe apoteksmonopolet, men i stedet foretage en mindre modernisering. Spørgsmålet har skabt splid internt i regeringen, men modstanderne af liberalisering ser ud til at trække det længste strå.

Det skriver Berlingske Business i dag.

 

Modernisering på vej

Regeringen har allerede annonceret, at sektoren skal moderniseres, men efter at Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen tidligere op måneden gjorde sig til talsmand for en decideres liberalisering i Information var spørgsmålet om moderniseringen ville udarte sig til en rendyrket liberalisering som eksempelvis i Norge eller Sverige.

 

Nu oplyser kilder til Berlingske Business, at det er usandsynligt at apotekerne bliver liberaliseret. Modstanden blandt regeringspartierne er simpelt hen for stor.

 

Sundhedspolitikere siger nej

Det er sundhedspolitikerne i regeringen, der ifølge Berlingske Business oplysninger er imod en liberalisering.

 

”Vi skal ikkeforvente, at regeringen foreslår en fuldstændig liberalisering, hvor alle kan eje et apotek, hvis det blot er farmaceuter, der står for betjeningen,” siger Camilla Hersom, sundhedsordfører for de Radikale til avisen.

 

Også sundhedsminister Astrid Krag (SF) skulle efter Berlingske Business oplysninger være modstander af en liberalisering. 

 

FAKTA

Der er nedsat et tværministerielt udvalg, der skal komme med anbefalinger til modernisering af apotekssektoren. Udvalget skulle have udgivet sin rapport inden julen 2012, men den er stadig ikke offentliggjort.