nyheds banner

FIP 2013: Inspiration og perspektiv

Danske farmakonomer satte et flot fingeraftryk, da den farmaceutiske verdenskongres FIP blev afholdt i begyndelsen af september 2013 i Dublin i Irland.

Over 3.000 deltagere fra 107 lande fik masser af inspiration af kolleger fra hele verden, da den årlige FIP-kongres blev afholdt for 73. gang.

 

Tre danske farmakonomer var på talerstolen, og 11 danske farmakonomer præsenterede i alt 8 postere om deres faglige projekter. I alt deltog omkring 25 danske farmakonomer i kongressen.

 

Udfordringer i perspektiv

For andet år i træk startede danske farmakonomer to dage før den officielle FIP-kongres for at afvikle Pharmacy Technicians Symposiet. I år deltog godt 100 pharmacy technicians fra hele verden i symposiet – heriblandt omkring 15 danske farmakonomer.

 

Og igen i år har Farmakonomforeningens formand Susanne Engstrøm siddet i FIP’s organisationskomité for symposiet og været med til at planlægge det fagligt spækkede og intense to-dages program. Som ordstyrer på en af de tre sessioner styrede hun blandt andet deltagerne sikkert igennem programpunkter fra Canada, Peru, Bhutan og Danmark, som fortalte om de meget forskellige udfordringer farmakonomer står over for, når det handler om at sikre komplekse patienter den optimale behandling.

 

- Det sætter ens egen lille verden i perspektiv at høre, at 1/3 af verdens befolkning ikke har adgang til medicin, og at mange, hvis de så endelig får medicin til behandling af deres sygdom, så ikke kan vide sig sikre på, om den er forfalsket, fortæller Susanne Engstrøm. – Det er udfordringer, som vi jo slet ikke kender til i lille Danmark.

 

Farmakonomer på podiet og ved posterne

Farmakonom Camilla Lindeblad fra Sønderbro Apotek i København var på talerstolen på symposiet for at fortælle om det komplicerede generiske substitutionssystem, som findes i Danmark, om det ligeså komplicerede danske tilskudssystem, og om hvilke kommunikative udfordringer det giver blandt andet til forsendelseskunder.

 

Farmakonom Anja Røjkjær Henriksen, Sygehusapotek Fyn, fortalte om, hvordan farmakonomer gennem de seneste to år har foretaget medicinanamnese på den fælles akutmodtagelse (FAM) på OUH Svendborg Sygehus.

Og 11 danske farmakonomer præsenterede 8 postere med spændende udviklingsprojekter.

 

Læs hele FIP-reportagen med blandt andet præsentation af de danske farmakonompostere i næste nummer af Farmakonomen, som udkommer den 8. oktober 2013.

 

Vær med på FIP 2014

Næste år afholdes FIP-kongressen fra den 30. august – 4. september 2014 i Bangkok, Thailand.

Går du med tanker om at præsentere et projekt, så læs om mulighederne for at søge tilskud til et udviklingsprojekt via Udviklingspuljen i næste nummer af Farmakonomen.