nyheds banner

Ledigheden for farmakonomer er stadig lav, og væsentlig lavere end gennemsnittet for det danske arbejdsmarked.

Fortsat lav farmakonomledighed

Arbejdsløsheden blandt farmakonomer er fortsat lav. Stor efterspørgsel efter farmakonomers kompetencer, siger formand.

1,9 %. Det er ledigheden i oktober blandt farmakonomer ifølge tal fra FTF-a. Det er lidt mindre end oktober 2012, hvor ledigheden var på 2,2 %. Til sammenligning er den samlede ledighed i Danmark 5,7 % ifølge Danmarks Statistik.

 

Farmakonomer er efterspurgte

Den lave ledighed viser, at farmakonomer er eftertragtet arbejdskraft, mener formand Susanne Engstrøm.

 

”Arbejdsmarkedet har brug for farmakonomer, og farmakonomer er gode til at se muligheder og rykke videre til anderledes jobfunktioner, hvis de har været så uheldige at blive afskediget, f.eks. i en af de fyringsrunder, der har ramt medicinalindustrien,” siger hun.

 

Det er farmakonomer i Region Hovedstaden der har den højeste ledighed på 2,6 %.

 

Skal være plads til erfarne farmakonomer

Det er normalt de nyuddannede og de ældste på arbejdsmarkedet, der har den højeste ledighed. Det gør sig også gældende for farmakonomer. Sammenlignet med andre faggrupper som eksempelvis sygeplejersker og ergoterapeuter, er ledigheden blandt de yngre farmakonomer dog meget lav, og den laveste i Sundhedskartellet. 

 

De ældre farmakonomer har det lidt sværere på arbejdsmarkedet. 

 

"Det er forrykt, at det skal være så svært for erfarne farmakonomer over 55 at få job. Arbejdsgiverne glemmer, at de med deres erfaring og uddannelse, fortsat har nogle meget brugbare kompetencer,” siger Susanne Engstrøm og tilføjer: 

 

”En farmakonom på 55 har stadig 10 år tilbage på arbejdsmarkedet. Så der er ingen som helst grund til at fravælge erfarne ansøgere, hverken på apotek, på sygehusene eller i industrien!”