Massefyringer på Takeda Pharma igen

Så er der atter varslet massefyringer Takeda Pharma, som i dag har offentliggjort, at virksomheden flytter til Taastrup, hvor man fremover vil have sin lokale salgs- og marketingsafdeling og andre virksomhedsmæssige funktioner. Det drejer sig om cirka 200 stillinger, som flyttes til Taastrup fra Roskilde.

Samtidig har virksomheden offentliggjort planer om at flytte virksomhedens europæiske forsknings- og udviklingsaktiviteter i Roskilde til England og Tyskland over de kommende to år. Det kan medføre, at der nedlægges cirka 190 R&D stillinger i Roskilde. Som følge af disse omstruktureringer planlægger Takeda Pharma at udlicitere sine lageraktiviteter i Roskilde og nedlægge en række virksomhedsmæssige funktioner i resten af organisationen. Det forventes i alt at påvirke yderligere cirka 25 medarbejdere.

Takeda Pharma har udover virksomheden i Roskilde også produktions- og logistikfaciliteter i Hobro. De vil ikke blive omfattet af den kommende omstrukturering.

 

Takeda Pharma har i dag informeret medarbejderne om planerne og indledt samtaler med medarbejderrepræsentanter og myndigheder.

 

”Det er dybt beklageligt, at der nu igen er massefyringer - for anden gang i år. Det er en forfærdelig situation både for de berørte medarbejdere og for de ansatte, der er tilbage”, siger foreningens næstformand Christina Durinck. ”På nuværende tidspunkt ved vi ikke, hvor mange af vores medlemmer, der er berørte af denne triste situation, men vi følger selvfølgelig situationen nøje og vil være klar til at stå til rådighed for vores medlemmer på virksomheden”.

 

Farmakonomforeningen har knap 40 medlemmer ansat i Roskilde og 9 i Hobro.