Nyt innovationscenter til den offentlige sektor

FTF og de andre parter på det offentlige arbejdsmarked har aftalt med regeringen at oprette et Center for Offentlig Innovation. Medarbejdere og ledere i den offentlige sektor skal lære af hinanden og udvikle nye arbejdsmetoder.

Et nyt center skal indsamle og dele viden om innovationsprojekter i hele den offentlige sektor. Regeringen har sammen med partnerne på det offentlige arbejdsmarked besluttet at oprette Center for offentlig innovation. Det nye innovationscenter skal inspirere til at bruge medarbejdernes konkrete erfaringer, det kunne være erfaringer fra sygehusansatte farmakonomer.

 

Lære af hinandens idéer
Formålet er at gøre det nemmere for ledere og medarbejdere af lære af hinanden og udvikle nye arbejdsmetoder.Eksempler på innovationsprojekter kan være velfærdsteknolog, medarbejderdreven innovation, eller nye former for arbejdstilrettelæggelse, det skriver FTF.dk. Centret er et konkret udfald af den aftale om syv principper for modernisering af den offentlige sektor, også kaldet tillidsreformen, som partnerne vedtog tidligere på året.

 

Vis medarbejderne tillid
Formand for FTF, Bente Sorgenfrey, ser det nye center som et vigtigt skridt for at få spredt medarbejdernes ideer hurtigere.

-Aftalen om en tillidsreform giver medarbejdere og ledere en central rolle i at udvikle den offentlige sektor. Det er godt - og naturligt - for det er dem, der i det daglige har kontakten med borgerne. FTF's undersøgelser viser, at det betaler sig at vise medarbejdere og ledere tillid, så man får udnyttet deres faglighed og idékraft. Vi er rigtig glade for aftalen med regeringen og arbejdsgiverne, og det er et vigtigt skridt, at vi nu får et center for offentlig innovation, der kan sprede medarbejdernes mange ideer hurtigere, sådan som FTF længe har arbejdet for, siger hun til FTF.dk.

Der er afsat 28 mio. kr. over tre år (2014-16) til drift af centret.