OK13: Forlig på Takeda

Farmakonomforeningen har indgået forlig med medicinalvirksomheden Takeda Pharma A/S. Der er 5,5 % i lønstigninger og 0,5 % i arbejdsgiverbetalt pension.

”Det er et rigtig godt forlig. Farmakonomerne på Takeda yder en fantastisk indsats hver dag , og har været igennem en turbulent periode i forbindelse med ændringer i virksomhedens ejere og produktion. Jeg er glad for, at Takeda kvitterer for det med pæne lønstigninger,” siger næstformand i Farmakonomforeningen Christina Durinck. 

 

Pæne lønstigninger  til alle

Forliget betyder, at alle farmakonomer på Takeda stiger med 3 % pr 1. april i år. Næste år stiger farmakonomlønningerne med 2,5 % i gennemsnit.

 

Pensionen stiger

Der er også mere i pension til farmakonomerne på Takeda. Den samlede pensionsprocent stiger med 0,75 % til  i alt 16,75 %. De 0,25 % betales af medarbejderne, mens arbejdsgiveren betaler de 0,5 %.

 

Tryghed i ansættelsen

Takeda har gennemført flere afskedigelsesrunder inden for de seneste år, og derfor har spørgsmålet om tryghed i ansættelsen fyldt meget i forbindelse med overenskomstforhandlingerne.

 

Det er lykkedes at få forbedringer i forbindelse med fratrædelse med bl.a. outplacement og uddannelse af medarbejdere, der står uden job efter afskedigelser i fremtiden.

 

Overenskomsten indeholder også forbedringer af honorering af TR og barns 2. sygedag. Der er endvidere en række småændringer og præciseringer.

 

Afstemning

Medlemmerne på Takeda skal nu stemme om forliget. Alle medlemmer på Takeda vil få tilsendt urafstemningsmateriale med en grundig gennemgang af hele forliget.

 

Hovedbestyrelsen anbefaler et ja.