nyheds banner

Apoteksmodernisering 1. behandlet

Regeringens lovforslag om modernisering af apotekerne blev 1. behandlet i Folketinget i dag. Der var pæne ord og forslag til forbedringer fra partierne i folketinget.

En modernisering, ikke en liberalisering. Sådan betegnede sundhedsminister Nick Hækkerup (S) sit eget lovforslag til ændring af apotekerloven. Lovforslaget hedder L35, og det skal efter 1. behandlingen i dag nu forhandles mellem partierne. 

Shop-i-shop og udkantsdanmark

Sundhedsordførerne tog generelt positivt imod apoteksmodernisering, men mange af dem havde ønsker om konkretiseringer og mindre ændringer, især når det kommer til shop-i-shop og bekymringen for konsekvenserne for antallet af filialer i udkantsdanmark.

Liberal Alliance var som ventet kritiske fordi de ikke mener, at moderniseringsforslaget er vidtgående nok. Alligevel ville ordfører Peter Laigaard ikke afvise, at Liberal Alliance kunne finde på at stemme for forslaget.

Minister ønsker bredt forlig

Nick Hækkerup (S) kunne som afslutning på debatten takke for de positive tilkendegivelser fra partierne, og lovede at indkalde til forhandlinger. Han anerkendte at flere af partierne havde gode betragtninger, som han vil lytte til og gav udtryk for, at han håbede at det kunne ende med et rigtig bredt forlig.

Se 1. behandlingen på Folketingets hjemmeside - bemærk at datoen skal være indstillet til 7. november og tidspunktet til kl. 10.00 i unden af transmissionen for at få debatten om apoteksmoderniseringen.