nyheds banner

Birte Nissen ny næstformand

Birte Nissen er valgt til ny næstformand i Farmakonomforeningen. Hun tiltræder ved landsmødet i slutningen af november.

Birte Nissen er 58 år gammel, og arbejder på Varde Apotek. Hun har været formand for Region Syddanmark siden 2007 og har dermed været medlem af foreningens hovedbestyrelse.

Formandskab klar til arbejdet

”Jeg ser frem til arbejdet som næstformand. Jeg har mange års erfaring fra faget og fra hovedbestyrelsen og jeg ser frem til at bruge den til farmakonomernes bedste,” siger nyvalgte Birte Nissen, der peger på apoteksmoderniseringen, udbredelsen af klinisk farmaci og de kommende overenskomstforhandlinger som de største opgaver for Farmakonomforeningen i de kommende år.

Birte Nissen afløser Christina Durinck som næstformand på landsmødet, efter at Dorte Brix Høglund trak sig som valgt kandidat inden hun nåede at tiltræde. Christina Durinck er valgt til ny formand, og hun glæder sig til samarbejdet med Birte Nissen.

”Jeg kender Birte som en arbejdsom, saglig og erfaren farmakonom med ben i næsen. Hun har respekt for andres holdninger, og hun er selv respekteret i hele faget, og hun er derfor den helt rette til posten som næstformand,” siger kommende formand Christina Durinck.

Ingen modkandidater

Fristen for opstilling af kandidater til næstformandsposten udløb i dag kl 12.00, og i sekretariatet var der kun afleveret én liste med 50 stillere, nemlig Birte Nissens.

Det betyder, at Birte Nissen er valgt, og hendes næstformandsperiode begynder på landsmødet d. 20.-21. november 2014.

Birte Nissen fratræder dermed også som formand for Region Syddanmark. Ny formand i Region Syddanmark bliver derfor ifølge vedtægterne den nuværende næstformand Betina Jessen, Aabenraa Svane Apotek.

Birte Nissen er valgt for en 2-årig periode.