nyheds banner

Foto: Ty Stange

Christina Durinck kommende formand

Christina Durinck er valgt til formand for Farmakonomforeningen ved fredsvalg. Ny næstformand bliver Dorte Brix Høglund. Det nye formandskab tiltræder 21. november.

Kl. 15.00 i dag udløb fristen for at opstille kandidater til posten som formand og næstformand for Farmakonomforeningen. Der er indkommet én opstilling til hver af de to poster, og de to opstillede er derfor valgt.

Durinck kommende formand

Christina Durinck, Sønderbro Apotek, er valgt som kommende  formand for foreningen. Hun er 33 år og blev uddannet i 2007. Christina Durinck har været næstformand i Farmakonomforeningen i syv år, og var under sin uddannelse formand for elevbestyrelsen i to år.

Christina Durinck er uddannet fra Sct. Pauls Apotek i Århus, og kommer oprindeligt fra den lille by Nørhå uden for Thisted.

Formand tilfreds

Den nuværende formand Susanne Engstrøm hilser valget velkomment:

”Jeg glæder mig over valget af Christina som ny formand. Vi har arbejdet tæt sammen mens hun har været næstformand, og hun kender både faget og foreningen. Hun er det rette valg til at stå i spidsen for landets 5.500 farmakonomer, og hun og Dorte kommer til at være et spændende makkerpar,” mener Farmakonomforeningens formand gennem 25 år.

Spændende opgave

Christina Durinck tiltræder som formand den 21. november efter landsmødet, og hun er klar over at hun overtager formandsstolen i en brydningstid:

”Vi står overfor den mest gennemgribende reform af apotekssektoren nogensinde. Det er vigtigt at foreningen er klar til at varetage medicinkundernes og medlemmernes interesser. Det skal handle om tilgængelighed og medicinsikkerhed – og ikke om at spare penge,” siger hun.

Christina Durinck er godt klar over, at der er noget at leve op til:

”Farmakonomfaget har været i en rivende udvikling i de seneste årtier. I 90’erne fik vi ret til receptekspedition, og i 00’erne stormede farmakonomerne ind på sygehusene og begyndte for alvor at lave klinisk farmaci. Jeg vil arbejde for, at udvklingen fortsætter her i 10’erne, hvor det især er kommnunerne, der begynder at vise interesse for hvad vi kan,” fremhæver hun.

Dorte Brix Høglund ny næstformand

Der var også fredsvalg til posten som næstformand. Dorte Brix Høglund er derfor valgt som ny næstformand for Farmakonomforeningen for en 2-årig periode.

Dorte er 45 år, og ansat på  Apoteket Friheden. Hun blev uddannet som kombielev  i 1999 og bor i Hvidovre. Hun er gift og har en datter på 13 år. Dorte Brix Høglund tiltræder posten som næstformand 21. november.