nyheds banner

Christina Durinck på twitter

Er du på twitter? Så følg Farmakonomforeningens formand Christina Durinck. Hun twitter om sundhed, lægemidler, fagforeninger – og naturligvis om farmakonomer, farmakonomfaget og Farmakonomforeningen.

”Farmakonomforeningen skal være synlig og deltage i debatten. Twitter er, ligesom Facebook, et af de sociale medier, hvor synpunkter deles og diskuteres, og jeg vil selvfølgelig gerne være en del af den debat,” siger Christina Durinck om sin twitterprofil.
 
Christina Durinck har twittet siden hun blev formand 20. november, og er meget begejstret for det.
 
”Man modtager rigtig meget respons på sine tweets, og det er sjovt at være med. Jeg vil gerne følge flere farmakonomer, så jeg håber at folk finder mig derinde. Jeg følger gerne alle farmakonomer”, siger hun.
Hun erkender, at hun med 2 uger på twitter ikke er den fagforeningsformand med flest følgere, men anfører at hun får nye følgere hver dag – og gerne vil have flere!
 
Christina Durinck hedder @durinckc på twitter.
 
Hvad er twitter?
Twitter er et socialt medie, hvor man skriver statusopdateringer på max 140 tegn. Disse statusopdateringer kaldes tweets. Når man opretter sig på Twitter, skal man vælge et navn, man bliver set under – det kan være anonymt eller ens rigtige navn. Men det skrives altid med et @ foran – fx@durinckc som er Christina Durincks twitternavn.
 
Man vælger selv, hvilke tweets man gerne vil læse ved at følge andre. Når man følger en anden twitterbruger, modtager man vedkommendes tweets.
 
På Twitter bruger man ofte hashtags, der er emneord med et # foran. Der bruges til at signalere, hvilket emne tweetet handler om.  #dkpol er meget brugt, og signalerer at emnet er dansk politik. Andre brugte hashtags er #sundpol for sundhedspolitik og #arbejde for tweets om fagforeningsstof.
 
Alle tweets er som udgangspunkt offentlige, og kan læses af alle – også af ikke-følgere.
 
Twitter er gratis, og kan bruges både på computer, smartphone og tablet. Bruger man smartphone eller tablet, kan man med fordel downloade en app til formålet. Den fås både til iphone og android.