nyheds banner

Foto: Ty Stange

En direkte ildsjæl

Skolebestyrelse. Kirkens Korshær. Farmakonomforeningens kommende næstformand er vant til at involvere sig. Nu gælder det farmakonomer og deres vilkår.

Direkte og ærlig. Man ved altid hvor man har hende. Sådan karakteriserer kollegerne på  Apoteket Friheden Dorte Brix Høglund. Hun er typen, der tager ansvar.

For tre år siden blev hun valgt til bestyrelsen i Region Hovedstaden, og fra den 21. november er hun så næstformand i Farmakonomforeningen. Posten overtager hun efter Christina Durinck, der er valgt som formand.

Fra køleskab til medicinskab

Dorte Brix Høglund er oprindeligt udlært butiksassistent og solgte hårde hvidevare. Ryggen havde dog ikke godt af de mange tunge løft, og derfor blev Politikens ”Hvad kan jeg blive?” fundet frem og studeret. Hun nåede dog ikke længere end til a som apoteksassistent, og så var valget truffet.

I 1999 hed det ikke længere apoteksassistent, men farmakonom og Dorte Brix Høglund blev udlært som den første årgang farmakonomer nogensinde. Hun  var kombielev i Hovedstadens Sygehusfællesskab og på Sønderbro Apotek, men hun var ikke i tvivl om hvad hun helst ville.

”Kundekontakt er det allermest spændende ved at være farmakonom. I skranken hører jeg folks historier og hjælper dem med deres problemer. Der føler jeg virkelig, at jeg gør en forskel,” siger hun entusiastisk.

 TR m.m.

Det har altid været naturligt for Dorte Brix Høglund at engagere sig. Da hun var yngre var hun frivillig for Kirkens Korshær i en varmestue for misbrugere på Istedgade, og som farmakonom har hun - selvfølgelig – også været TR. Dertil kommer bestyrelser i hendes nu 13-årige datters daginstitution, fritidshjem og skole. Hun vil gerne være med, hvor tingene sker – og hun vil gerne sætte sit aftryk.  For som hun siger: ”Ting skal være i orden”.

Hun glæder sig til at være med til at sætte fokus på farmakonomers arbejdsvilkår og farmakonomfagets udvikling. Ikke mindst brænder hun for at forbedre arbejdsmiljøet, især det psykiske.

Dorte Brix Høglund er godt klar over, at  hun tiltræder en udfordrende post i en udfordrende tid. Apoteksmodernisering og overenskomstforhandlinger lurer i horisonten, men hun melder helt klar til opgaven.

”Der er meget at lære. Men det må jeg så jo gøre,” siger hun.