nyheds banner

Foto: Ty Strange

Farmakonomer roser moderniseringsforslag

Farmakonomforeningen er meget tilfredse med regeringens forslag til modernisering af apotekssektoren. ”Det rette fokus på patientsikkerhed,” siger formanden.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) løfter i et interview i fagbladet Farmakonomen noget af sløret for fremtidens apotekssektor – og indholdet giver stor tilfredshed blandt sektorens største personalegruppe, farmakonomerne.

”Apotekerne er en del af sundhedsvæsenet, og det skal det fortsat være. Derfor er vi meget tilfredse med ministerens tanker om modernisering. Det sætter medicinsikkerheden øverst, og styrker samtidig  konkurrencen og tilgængeligheden. Det bakker vi fuldt og helt op om,” siger formand for Farmakonomforeningen Susanne Engstrøm.

Mere konkurrence og patientsikkerhed

 

Hun henviser til et interview i Farmakonomen, der udkommer i næste uge. Der siger Nick Hækkerup blandt andet:

”Det er vores holdning, at målet for at skabe mere konkurrence – og det kan der være al mulig god grund til at gøre – ikke skal gå ud over patientsikkerheden. Den er og bliver alfa og omega.”

Af lovforslaget vil det fremgå, erfarer Farmakonomen, at der vil blive en friere oprettelse af filialer og andre enheder, så borgerne får endnu nemmere adgang til deres medicin og rådgivning. Dermed åbnes der for konkurrence i de områder, hvor det er interessant at drive apotek.

Flere filialer

Hos farmakonomerne er man tilfreds med at det stive bevillingssystem løsnes op, så kunderne får flere apoteksfilialer at vælge mellem, uden at det går ud over hverken medicinsikkerheden eller adgangen til et apotek i de tyndt befolkede områder.

”Apotekernes kerneydelse er og bliver at rådgive og sælge lægemidler. Det fokus på sundheden bliver bevaret i ministerens forslag, samtidig med at der også kan blive flere steder at indløse sin recept især i de større byer. Det er win-win,” mener Susanne Engstrøm, der er formand for ca. 5.500 farmakonomer, hvoraf mere end 3.000 i dag arbejder på apotek.

Det er altså en personalegruppe, der kender apotekerne rigtig godt, der nu bakker op om regeringens moderniseringstanker.

Regeringen forventes ifølge oplysningerne til Farmakonomen at fremsætte et lovforslag efter sommerferien. 

Pressemeddelelse udsendt 3. juni 2014