nyheds banner

Fejl i beskatning af sundhedsforsikring

Nyansatte farmakonomer og farmakonomelever på privat apotek er ved en fejl blev beskattet forkert af deres sundhedsforsikring. Fejlen er nu rettet.

Farmakonomer og farmakonomelever på privat apotek er omfattet af en sundhedsforsikring. Forsikringen gælder, fra du har været ansat i to måneder og er skattepligtig. Lønadministrationen i Danmarks Apotekerforening indberetter oplysningerne til SKAT, og de fremgår både af din lønseddel og din årsopgørelse.

Fejl for nyansatte

Ved en fejl er der indberettet sundhedsforsikring for medarbejdere  ansat efter juni 2014 allerede fra ansættelsestidspunktet. Det betyder, at nogle medarbejdere er blevet trukket i SKAT af sundhedsforsikringens værdi, selvom de ikke har haft forsikring i de første to måneder af deres ansættelsesperiode.

Farmakonomforeningen har gjort Danmarks Apotekerforening opmærksom på fejlen, og den er nu blevet rettet. De berørte medarbejdere – farmakonomer og farmakonomelever ansat efter juni 2014 – vil blive reguleret tilbage på deres decemberløn.

Hvis du er ansat efter juni 2014 og ikke er blevet efterreguleret på decemberlønnen eller hvis du generelt har spørgsmål om beskatningen af sundhedsforsikringen, skal du rette henvendelse til Lønadministrationen.