nyheds banner

Foto: Inge Dyhr

Flyvefærdige farmakonomer

138 ud af 162 nye farmakonomer fik i fredags overrakt deres bevis på, at de nu kan kalde sig farmakonomer.

Sammen med godt 400 pårørende, gæster, apotekere, kolleger m.v. deltog de i dimission 2014, hvor Pharmakon dannede rammen om en festlig afslutning for årgangen, som uddannelseschef Tina Schilling Hansen i sin velkomst kaldte en meget social årgang med engagement og god stemning.

 Ikke sovende til en farmakonomuddannelse

- Jeres indsats gennem de sidste tre år har krævet meget af jer. Der er ingen, der kommer sovende til en farmakonomuddannelse. I startede på det niveau, som man kan kalde ”ubevidst inkompetence”. Altså at I ikke vidste, hvad I ikke kunne. Men her efter tre år og en rejse, der har krævet træning, træning og atter træning, kan I nu jeres fag på rygmarven. I har et fundament af faglige kompetencer, som I kan bygge videre på, sagde rektor Janne Albertsen i sin tale til dimittenderne.

Evnen til at lære

Traditionen byder også på en uddannet farmakonoms tale til de nyudklækkede farmakonomer. Her var farmakonom Sanne Hee Johansen, region Hovedstadens Apotek/Hvidovre Hospital, indbudt for at give dem et par ord med på vejen.

- Uanset hvilket tal, der står på jeres eksamensbevis, så har I alle fået tilegnet jer den mest essentielle egenskab: Evnen til at lære. De sidste tre år har givet jer et godt fagligt fundament, men det er evnen til at lære, som I skal bruge gennem de næste mange år - til at videreudvikle jer og gøre jer til eksperter, lød hendes råd.

En faglig forening – og identitet

- Når jeg møder farmakonomelever, bliver jeg konstant mindet om, hvor højt niveauet blandt de unge er. Og hvor god en uddannelse, I faktisk får, og hvor stort et potentiale, der ligger i de kommende generationer af farmakonomer. I sprudler af kunnen og selvtillid, sagde Farmakonomforeningens formand Susanne Engstrøm til de nye farmakonomer.

– I sidste ende handler det om at have nogle gode værdier. Farmakonomforeningen er bygget på værdierne: udvikling, involvering og entusiasme. Det ser jeg i rigt mål hos farmakonomerne – også hos de unge farmakonomer, fortsatte hun. - Så jeg håber, at også I vil være med i det faglige fællesskab, som er i Farmakonomforeningen og være med til at videreudvikle de