nyheds banner

Har du fået den rigtige elevløn?

Tjek lige din lønseddel. Sådan lyder opfordringen fra Farmakonomforeningen til elever på 2. og 3. år, efter at der er fundet fejl i en stribe lønsedler for elever.

Hvis du er farmakonomelev er din løn afhængig af dit uddannelsesår. Du stiger nemlig ca. 800 kr. om måneden når de overgår fra 1. til 2. år og fra 2. til 3. år pr. 1. september.

Det er dén stigning, som ikke alle 2. og 3. års elever har fået i år, og det skal naturligvis rettes.

Hvordan rettes fejlen?

Farmakonomelever er lønnet efter deres årgang. 1. års elever får 11.601 kr. om måneden, men får på 2. år 12.396 kr. om måneden fra og med lønnen for september måned. På 3. år er elevlønnen 13.225 kr. og det er de beløb, der skal stå på din lønseddel.

Hvis du er en af dem, der har fået den forkerte løn, skal du sige det til din apoteker, som skal tage kontakt til lønadministrationen i Apotekerforeningen. Hvis du er i tvivl eller der opstår problemer, kan du som medlem selvfølgelig altid kontakte Farmakonomforeningen på tlf. 3312 0600.

Arbejdsgivers ansvar

”Det er arbejdsgiverens ansvar, at alle ansatte får den rigtige løn. Derfor skal de også rette fejlen hurtigst muligt, også over for de elever, der ikke selv henvender sig. Men for en sikkerheds skyld opfordrer vi alle 2. og 3. års elever til selv at tjekke deres lønseddel og orientere deres apoteker, hvis de ikke har fået deres retmæssige stigning,” siger formand i Farmakonomforeningen Susanne Engstrøm.

Hun forventer at Apotekerforeningen får rettet fejlen hurtigt, og efterbetalt pengene til farmakonomeleverne.