nyheds banner

Hold øje med din lønseddel – der kan være kroner i det

Det er altid vigtigt at holde øje med, om lønsedlen er korrekt, og om den anciennitet, du har, er rigtig. Især hvis du har været væk fra faget eller været ledig - og kommer tilbage.

Regulering på 28.000 kr.

En farmakonom ansat på privat apotek konstaterede, at hun var forkert lønindplaceret og kontaktede Apotekerforeningen, som bad hende om at indsende sine anciennitetsoplysninger, så hun kunne blive indplaceret korrekt. Medlemmet undrede sig efterfølgende over reguleringen og kontaktede derfor Farmakonomforeningen.

Det viste sig, at det ikke kun var i den aktuelle ansættelse, at ancienniteten var forkert. Medlemmet havde nemlig ikke tidligere indsendt anciennitetsoplysninger efter områdeskift, og derfor kunne lønadministrationen ikke vide, at hun faktisk var forkert indplaceret. Og det havde hun været to år tilbage.

Det hele blev rettet op, og medlemmet blev efterreguleret. Det betød en regulering på 28.000 kr. til medlemmet før skat.

Forstå din lønseddel 

For at være sikker på, at du får den rigtige løn, skal du sørge for at få din anciennitet beregnet, hvis du kommer tilbage til privat apotek efter at have været ledig eller ansat uden for området.

Der ligger et skema på Apotekerforeningens medlemsnet, som kan benyttes. (Kræver login)

Er du i tvivl, så er du velkommen til at kontakte Farmakonomforeningen.

Bemærk at sagen om de 28.000 kr. ikke har noget med den aktuelle lønsag at gøre.