nyheds banner

Foto: Maria Flintholm

Reform får ros og ris

En god dag for vores ledige, siger FTF-A, mens FTF er utilfredse med manglende uddannelse. Holdningerne til den nye beskæftigelsesreform er blandede.

Regeringen har i dag præsenteret et udspil til en reform af beskæftigelsessystemet, der blandt andet afskaffer den meningsløse aktivering, giver a-kasserne en større rolle og øger tilbuddet om uddannelse til ledige ufaglærte og faglærte. Flere FTF-grupper kan dog se frem til mindre uddannelse.

FTF-A: Gode takter

Udspillet til en beskæftigelsesreform tegner gode takter for det danske arbejdsmarked og de ledige, mener a-kassen FTF-A, hvor langt de fleste farmakonomer er medlem.

”Det er en god dag for vores ledige i dag. Den bedste nyhed, vi kunne få fra beskæftigelsesministeren, er, at a-kasserne skal have ansvaret for de forsikrede ledige de første seks måneder. Det er en stor fordel for vores ledige,” siger FTF-A’s formand, Knud Grøngaard.

”A-kasserne har et indgående kendskab til medlemmernes fagområder, så det ville være helt forkert ikke at udnytte det, og det har Mette Frederiksen heldigvis været enig med os i,” siger Knud Grøngaard.

FTF: ledige går glip af uddannelse

I FTF, der er Farmakonomforeningens hovedorganisation, er der noget mere utilfredshed med reformen.

”I dag har FTF's sygeplejerske, pædagog eller bygningskonstruktør ret til seks ugers selvvalgt uddannelse. Det forsvinder. Det er klart en forringelse i forhold til lediges FTF'eres vilkår. Det er ikke særlig hensigtsmæssigt for ledige skolelærere eller pædagoger,” siger formand for FTF Bente Sorgenfrey.

Hun støtter dog, at a-kasserne fremover kan formidle job til ledige i det første halve år. Staten kan spare en halv milliard kroner, hvis a-kasser formidler alle job til ledige i stedet for kommunernes jobcentre, så reformen sparer kun staten for et mindre beløb, påpeger hun.