nyheds banner

Vækstplan uden apoteker

Apotekerne er ikke nævnt i regeringens udspil til vækstplan. Det glæder Farmakonomforeningen, for en modernisering skal handle om medicinsikkerhed og tilgængelighed - og ikke om økonomi, mener foreningen.

”Danmark helt ud af krisen” hedder regeringens vækstplan, der blandt andet indeholder forslag til at øge konkurrencen i private serviceerhverv. Men apotekerne er ikke nævnt i vækstplanen, og det er der god grund til, mener formand Susanne Engstrøm:

”Apotekssektoren skal moderniseres, men det skal være en modernisering med fokus på patienterne, ikke en modernisering med blikket stift rettet mod økonomi. Derfor er det godt, at moderniseringen nu skal forhandles på plads af folketingets sundhedspolitikere, og ikke som en lille del af en større pakke med et helt andet fokus,” siger hun.

Susanne Engstrøm henviser til, at regeringen har været under pres af blandt andet Konkurrencestyrelsen for at liberalisere apotekssektoren. Målet skulle være lavere priser, men det holder ikke i praksis, siger farmakonomernes formand.

”Vi har en meget effektiv apotekssektor med lave priser på medicin. Vi skal have en modernisering, hvor vi øger tilgængeligheden til apotekerne, fastholder medicinsikkerheden og styrker apotekets plads i sundhedsvæsenet med flere ydelser til borgerne som eksempelvis medicingennemgang” fastslår Susanne Engstrøm.