nyheds banner

Foto: Maria Flintholm

Vagtbytte på privat apotek

Er du indkaldt til skole-hjemsamtale på en dag med lukkevagt? Og er din kollega inviteret til lynbryllup på sin arbejdslørdag? Så er løsningen måske du og din kollega bytter vagt. Men hvordan?

I overenskomsten på privat apotek er der regler for skemavarsler, og der er ikke umiddelbart mulighed for at bytte vagter. Hvis du og dine kolleger har brug for mere fleksibilitet, så I kan bygge vagter uden om de sædvanlige skemavarsler, skal jeres apotek have en lokalaftale.

Lokalaftalen regulerer hvordan vagtbytter kan finde sted, og den skal indgås mellem apotekeren og din tillidsrepræsentant.

Find aftalen

For at hjælpe din tillidsrepræsentant med at lave en lokalaftale har Farmakonomforeningen udarbejdet en skabelon til inspiration. Skabelonen ligger på TR-nettet.

Skabelonen er naturligvis blot Farmakonomforeningens forslag, der skal tilrettes det enkelte apotek efter forhandling mellem apoteker og TR. Det vigtige er, at det skal fremgår af lokalaftalen, at vagtbytter skal godkendes,  og derefter indgår i apotekets bemandingsplan.

Lokalaftalen skal sendes til Apotekerforeningen og Farmakonomforeningen til orientering.

Opsigelse

Lokalaftalen kan opsiges med 8 ugers varsel.

På apoteker, hvor der ikke er nogen TR kan der ikke laves lokalaftaler.