nyheds banner

Vores aftaler. Din styrke.

”Det er faktisk en god historie. Det handler om sammenhold, om dig og mig.” Sådan begynder en ny film fra Forhandlingsfællesskabet om vigtigheden af at lave kollektive aftaler. Filmen blæser for alvor gang i debatten op til OK15.

28 formænd for lige så mange organisationer er gået sammen om filmen under sloganet ”Vores aftaler. Din styrke”. Filmen fortæller om, hvordan det danske samfund er bygget på tillid og stærke aftaler mellem arbejdsgivere og lønmodtagere.

 Det, vi kalder den danske model.

Overenskomster godt for borgerne

Filmens pointe er, at det er godt for alle, ikke mindst borgerne, når arbejdsgivere og lønmodtagere kan blive enige om et tillidsfuldt samarbejde, der er bygget på de stærke aftaler, som overenskomster udgør.

”Vi passer på dig. Vi passer på Danmark og de danske arbejdspladser” lyder det i filmen.

Forhandlingsfællesskabet forhandler nemlig for de offentligt ansatte, borgerne møder i hverdagen – i børnehaven, i ældreplejen, på rådhuset og naturligvis også i sundhedsvæsenet.

Filmen sparker gang i debatten op mod overenskomstforhandlingerne i 2015, hvor en halv million offentligt ansatte skal have nye overenskomster. Ansatte, der hver dag arbejder for borgerne, og som selv har brug for deres fagforening arbejder for dem.

Farmakonomforeningen er med

Farmakonomforeningen er medlem af Forhandlingsfællesskabet, det forhandler for medarbejderne i Danske Regioner og KL.

Da filmen skal bruges frem mod overenskomstforhandlingerne i foråret 2015 er det den kommende formand, Christina Durinck, der medvirker på foreningens vegne – selvom hun først tiltræder som formand ved landsmødet d. 20.-21. november 2014.