nyheds banner

Elevweekend 2015: Fag, fest og faglighed

Der blev valgt ny elevbestyrelse og ny elevformand, da elevsektionen holdt generalforsamling i weekenden.

En fantastisk elevweekend er overstået. 150 engagerede elever i både fag og fest gav den fuld gas, da de samledes til elevweekend i Middelfart.

For Farmakonomforeningens formand Christina Durinck var det en helt særlig elevweekend. Hun kunne nemlig fejre 10-års jubilæum som uddannet farmakonom. Hun begyndte som farmakonomelev i 2004, blev i 2005 valgt som elevformand og sad som sådan to år i Farmakonomforeningens hovedbestyrelse.

- Her blev jeg forelsket – i farmakonomfaget og i at kæmpe farmakonomelevernes kamp, fortalte hun. - Og denne kamp er fortsat som næstformand i 2007  - og 7 år senere som formand for farmakonomerne.

- Nu 10 år senere er jeg fortsat forelsket og vil fortsat kæmpe for alle farmakonomer – uanset, hvor de er ansat, sagde hun. - Kæmpe for en bedre løn, bedre arbejdsvilkår og for en stærkere uddannelse.

Livsnødvendig involvering

Med den nye apotekerlov in mente fortsatte hun: – Det er jeres sektor og jer, der skal ud og arbejde der, når I er færdige. I har også et ansvar for at tale for farmakonomfaget, for apotekssektoren og først og fremmest for, at borgene i Danmark har en god, sikker og billig adgang til lægemidler via apotekerne.

- Derfor er det livsnødvendigt, at I involverer jer, og at vi kæmper sammen – for farmakonomerne og for faget, sagde Christina Durinck.

Organisationsprocent på 87,6

Elevformand Betina Andersen var stolt af, at ¼ af alle elever deltog i elevweekenden: - Det er imponerende!

- Der er 541 elever under uddannelse, og vi har i Farmakonomforeningen 474 af dem som medlemmer. Det giver en organisationsgrad på 87,6 procent, fortalte elevformanden. - Det er virkelig flot – og formentlig rekord i fagbevægelsen. Det må I gerne klappe af.

Og det gjorde de.

Knap så meget at klappe af var elevernes stemmeprocent ved den netop overståede OK-urafstemning: - Det var skræmmende få, der stemte. Det er altså ikke godt nok, sagde Betina Andersen. - Til næste OK i 2016 forventer jeg, at I alle sammen stemmer – og fortæller jeres medelever, at de også skal stemme, så vi elever fortsat er berettiget til en plads i foreningens hovedbestyrelse.

Den nye bestyrelse

Betina Andersen var glad og stolt over at kunne give stafetten videre til ny formand Ann-Sophie Cedervall og den nye elevbestyrelse med ordene: - Jeg er sikker på, at I formår at kæmpe elevernes sag!

Her ses den nye bestyrelse (fra venstre bagerst): Camilla Line Hansen, Ann Katrine Abildgaard og Ann-Sophie Cedervall (formand). Fra venstre forrest: Daniel Quistorff, Heidi Løth Andersen og Maiken Fruergaard Hansen

Vildt imponerende DM

Seks af Danmarks modigste farmakonomelever stillede op til DM i rådgivning for elever – og flere ville gerne have været med. Det blev et tæt opløb blandt de super seje elever, som alle præsterede rådgivning på højt niveau. Som dommer og HB-medlem Christel Romsø kaldte: - Vildt imponerende!

1. års elev Manuela Meyer-Schmidt fra Dalgas Boulevard Apotek løb med førstepræmien, tæt fulgt af 2. årseleven Maiken Fruergaard Hansen, Nørresundby Apotek, på andenpladsen og Wafaa Salam fra Tårnby Apotek, som er 3. års elev. Tillykke til alle!