nyheds banner

Farmakonomforeningen vinder sag i Vestre Landsret

Man kan ikke afskedige en medarbejder med begrundelsen dårlig økonomi, når man samtidig ansætter en anden medarbejder i en lignende stilling.

Det blev slået fast, da Vestre Landsret i dag afsagde en dom, som Farmakonomforeningen førte på vegne af Rikke Grøngaard Madsbjerg, der er medlem af foreningen. Byretten i Viborg var tidligere nået frem til samme resultat, men Danmarks Apotekerforening besluttede at anke sagen, uden at det dog rykkede det mindste.

Formand Christina Durinck er tilfreds med resultatet: ”Vi har aldrig været i tvivl om, at afgørelsen fra byretten var den rigtige. Dommen cementerer, at arbejdsgiverne ikke kan afskedige en medarbejder med økonomi som begrundelse samtidig med, at de ansætter en anden i en lignende stilling. Men når der stadig findes arbejdsgivere, der kan finde på at bestride det, så er det en sag, der er værd at forfølge.”

Rikke Grøngaard Madsbjerg er meget lettet over afgørelsen: ”Jeg er utrolig glad for endnu engang at have fået medhold i retten, og det bliver så dejligt endelig at kunne sætte punktum. Jeg fik heldigvis et godt, nyt job med det samme, men det betyder noget at få anerkendt, at det ikke var en ok måde, det foregik på. Det har været afgørende, at Farmakonomforeningen har været ved min side hele vejen i sagen. De har virkelig kæmpet for mig. Så jeg er glad.”