nyheds banner

FIP – Farmakonomuddannelsens Internationale Potentiale

Der bliver søgt inspiration hos de danske farmakonomer fra internationalt hold.

Hvordan kan pharmacy technicians overtage mange af farmaceuternes opgaver med medicinhåndtering på apotekerne, så det frigør farmaceuterne til kliniske opgaver? Det er fokus for en arbejdsgruppe under den farmaceutiske verdenskongres, FIP, som Farmakonomforeningens formand Christina Durinck er blevet inviteret til at deltage i.

Gruppen består af syv farmaceuter og én repræsentant for pharmacy technicians - Christina Durinck. Det er ikke just hver dag, at farmakonomer eller pharmacy technicians bliver inviteret til at deltage i arbejdsgrupper under FIP. 

- Danmarks farmakonomer er et super eksempel på, hvor mange opgaver vi pharmacy technicians kan påtage os, hvis man slipper os fri, og vi får den rette uddannelse. Det er derfor ikke tilfældigt, at det er de danske farmakonomer, der internationalt bliver set til for inspiration, lyder det fra Christina Durinck.

- Jeg er glad og beæret over at kunne repræsentere pharmacy technicians, fortsætter Christina Durinck. - Det viser, at der internationalt bliver lagt mærke til det høje faglige niveau hos danske farmakonomer.