nyheds banner

FIP skudt i gang

Efter to hektiske dage på Pharmacy Technicians Symposiet forud for FIP er selve kongressen, som denne gang afholdes i Düsseldorf, nu skudt i gang. 10 danske farmakonomer er med.

Det er fjerde gang, at der afholdes Pharmacy Technicians Symposie og - traditionen tro – satte de 10 danske farmakonomer igen et solidt fingeraftryk på symposiet.

Formand Christina Durinck, som også har siddet i FIP-symposiets Programme Committee, var chair på førstedagen af symposiet, mens farmakonom Sanne Hee Johansen på andendagen fik de 75 deltagere til at spidse ører, da hun fortalte om, hvordan hun og andre farmakonomer står for medicin management på sygehusafdelinger på Hvidovre Hospital. Først som projekt og senere som en fast – og betalt - ydelse på afdelingerne.

Temaet for symposiet var ”Achieving a strong pharmacy technician workfarce: Driven by Evidence”.

- Og netop det, at vi denne gang har sat fokus på det evidensbaserede, har været super interessant. At vi blandt andet har hørt om, hvordan man initierer videnskabelige undersøgelser og projekter og afdækker, hvad det er pharmacy technicians gør. Det er jo det, der gør, at vi kan udvikle os – og vores rolle, fortæller en begejstret formand Christina Durinck, som synes, at symposiet har været det bedste til dato.

Symposiet var en vekselvirkning mellem foredrag, paneldebatter, workshops og gruppearbejder, og netop det interaktive, hvor alle deltagerne gav deres besyv med, var med til at inspirere og skabe nye netværk: - Jeg har blandt andet talt med en række lande, som vi normalt ikke samarbejder med. Og de vil rigtig gerne høre mere om, hvad vi danske farmakonomer laver, fortæller Christina Durinck – og vifter med en stak visitkort fra blandt andet lande som Canada, Sydafrika og Singapore.


Højt niveau hos danske farmakonomer

Næstformand Birte Nissen er med for første gang, og det hun i første omgang har bidt mærke i, er, hvor god en uddannelse og gode kompetencer de danske farmakonomer har sammenlignet med de fleste andre lande: - Danske farmakonomer har rigtig meget at byde på – både på det private apoteksområde og hospitalsområdet, fortæller hun. – Nogle deltagere sad jo nærmest måbende og hørte på, da Sanne fortalte om, hvordan hun går i dialog med lægerne om patienternes medicinering.

I de følgende dage skal de danske farmakonomer deltage i den efterfølgende FIP-kongres, hvor de vil følge det fagligt spækkede program og ikke mindst - præsentere deres postere med faglige udviklingsprojekter igen. Denne gang for FIP-kongressens små to tusinde deltagere.

Kongressen holdes i dagene 29. september til 3. oktober 2015 i Düsseldorf.

Læs mere om de danske projekter i reportagen fra FIP i novembernummeret af Farmakonomen.