nyheds banner

Forhandlingerne i gang på det offentlige område

I denne uge blev forhandlingerne på det offentlige område for alvor skudt i gang, både på det kommunale og det regionale område.

Farmakonomforeningen forhandler sammen med Sundhedskartellet i Forhandlingsfællesskabet, der samler hele det offentlige arbejdsmarked.

”Forhandlingerne kun i deres indledende fase og der er derfor ikke nogen konkrete resultater, men vi ser frem til, at der bliver løftet et slør for rammen, da det vil give en pejling for hvad vi kan nå med disse forhandlinger” siger formand for Farmakonomforeningen Christina Durinck.

Grete Christensen, formand for Sundhedskartellet, står i spidsen for forhandlingerne på det regionale område siger:

"Vi er meget optagede af, at vores løn skal tåle sammenligning med andre gruppers på det brede arbejdsmarked. Det er vigtigt, at det offentlige arbejdsmarked ikke udvikler sig til at blive et andenrangs arbejdsmarked". Samtidig understreger hun, at sikringen af reallønnen er helt centralt for Forhandlingsfællesskabet.

Stort forhandlingsfællesskab forhandler for tryghed
Forhandlingsfællesskabet repræsenterer samlet 573.000 medarbejdere på det kommunale og regionale område og dækker udover medlemmerne af Sundhedskartellet også de offentlige medlemmer fra LO, FTF og AC.

"De seneste års mange omstillinger på det offentlige arbejdsmarked har naturligt skabt en øget utryghed blandt vores grupper. Derfor er det også centralt for os at få skabt en øget tryghed i ansættelsen", siger Grete Christensen, der efter fredagens møde med Danske Regioner kalder mødet for konstruktivt:

"Der er naturligvis nogle knaster, vi i fællesskab skal have forhandlet væk, men jeg er sikker på, at vi når et resultat, som både vi og regionerne kan se os selv i."

OK15 forhandlingerne skal være afsluttet senest 28. februar på både det kommunale og det regionale område, hvorefter forhandlingsresultaterne sendes til urafstemning.