nyheds banner

OK15: Urafstemning skudt i gang på det offentlige område

Urafstemningsmaterialet er nu sendt ud til alle medlemmer på det offentlige område. Hovedbestyrelsen anbefaler at stemme ja til resultatet.

I dag har Forhandlingsfællesskabet godkendt forligene på det kommunale og regionale område for henved 500.000 medlemmer på det offentlige område. Med denne godkendelse har Farmakonomforeningen skudt urafstemningen i gang på både det kommunale og regionale område samt for de statsansatte farmakonomer.

Afstemningen er startet fredag den 13. marts 2015 for de statsligt ansatte og starter i dag den 16. marts for de regionale og kommunale farmakonomer.

Urafstemningen skal afsluttes den 25. marts 2015 for farmakonomer ansat i regioner og kommuner. Og for farmakonomer ansat i staten afsluttes urafstemningen den 1. april 2015.

Stemmesedlerne skal være modtaget den pågældende dag med morgenposten.

Vi anbefaler ja

Formand for Farmakonomforeningen Christina Durinck er tilfreds med forligene og siger: - Det er en enig hovedbestyrelse, der anbefaler, at medlemmerne stemmer ja til de forlig, de er en del af. Det har været nogle meget lange forhandlinger, som har vist, at vi på det offentlige område står stærkt, når vi står sammen.

Resultatet af forhandlingerne er bedre end ved de sidste to overenskomstforhandlinger og Christina Durinck tilføjer: - Det er tydeligt, at der har været flere penge i spil ved disse overenskomstforhandlinger, og jeg er i sær glad for, at vi med dette resultat kan sikre reallønnen for medlemmerne. Det er jeg meget tilfreds med.

Resultatet af urafstemningen vil på det regionale og kommunale område blive offentliggjort sammen med Sundhedskartellet den 27. marts 2015, mens resultatet af de statslige forhandlinger først vil foreligge den 7. april 2015.