nyheds banner

Stort ja til overenskomst

92,6 % stemte ja til den nye ét-årige overenskomst med Danmarks Apotekerforening.

Det blev et rungende ja fra farmakonomerne til deres nye overenskomst. Kun 6,6% valgte at stemme nej, og 0,8 % stemte blankt. Stemmeprocenten blev 48,3 %

Godt for faget

Farmakonomforeningens formand Christina Durinck er glad for det klare resultat.

”Vi indgik en ét-årig overenskomst for at skabe trygge rammer for farmakonomerne i et uroligt år. Sektoren står over for en modernisering, og det vil betyde store forandringer for os alle sammen. Farmakonomerne har taget ansvar for at få sektoren igennem moderniseringen ved at stemme ja, og det er godt for vores fag og vores arbejdspladser” siger hun.

Christina Durinck påpeger, at overenskomsten kun medfører få justeringer. Lønnen stiger svarende til lønnen i de statslige overenskomster, og aftalen fra OK13 om at lave en ny Lokal Løn aftale blev endeligt sat på plads. Derudover var der ingen ændringer i overenskomsten.

Overenskomstforhandlinger i 2016

”Nu koncentrerer vi os om at få moderniseringen af sektoren på plads, og så går det allerede næste år løs med overenskomstforhandlinger igen. Det er vigtigt for mig, at vi bruger det kommende år på at diskutere, hvordan vi bedst tilpasser overenskomsten de nye forhold i apotekssektoren. Det er en diskussion, vi skal have med Danmarks Apotekerforening ved forhandlingsbordet, men det er også en snak, vi skal have i faget – på de enkelte arbejdspladser og i Farmakonomforeningen”, siger Christina Durinck.