nyheds banner

Bøde til apoteker for at kigge i sundhedsoplysninger

Vi har sagt det før, men det skal åbenbart siges igen: Man må ikke efter forgodtbefindende kigge i andres sundhedsoplysninger!

Det startede egentlig positivt. Med en farmakonom der var til en jobsamtale, der gik rigtig godt. Men da hun senere selv var inde på sundhed.dk, kunne hun se, at der var blevet logget ind på hendes profil fra det apotek, hun havde været til samtale på. Det gjorde hende utryg, og hun kontaktede derfor Farmakonomforeningen, og sagen blev politianmeldt. For det er ulovligt at snage i andres sundhedsoplysninger.

Sagen har nu foreløbigt ført til, at apotekeren, der indrømmede at være gået ind via receptserveren, er blevet idømt en bøde.

Lignende sag i november
I november indgik Farmakonomforeningen forlig om tortgodtgørelse i en lignende sag, hvor en anden apoteker havde set i en af sine ansatte farmakonomers sundhedsoplysninger. (Læs mere om sagen her)

Dengang sagde Christina Durinck: ”Det er dybt krænkende at anvende personlige medicinoplysninger som ledelsesredskab, og vi håber, at forliget kan virke præventivt, så vi undgår lignende situationer. Vi ser meget alvorligt på den slags og vil fortsat forfølge disse sager.”

Det er netop, hvad der vil ske i den aktuelle sag. Farmakonomforeningen tager på vegne af medlemmet sagen videre og anlægger sag om tort-godtgørelse.

Christina Durinck siger: ”Sundhedsoplysninger er personlige, og vi skal alle kunne regne med, at der ikke bliver snaget i dem. Derfor er det en vigtig sag for os at føre.”