nyheds banner

Den nyvalgte elevbestyrelse.

Elever satte fokus på faget

Der blev valgt ny formand og ny bestyrelse, da elevsektionen i weekenden holdt sin traditionsrige generalforsamling, kendt som elevweekend, på Severin Kursuscenter i Middelfart.

En fantastisk elevweekend er vel overstået. I alt 158 engagerede elever havde valgt at bruge en weekend på fag, fagpolitik og fest.

Elevweekenden startede med en faglig udstilling med god lejlighed til at stille spørgsmål til de mange udstillere.

Formand Christina Durinck holdt flere faglige indlæg. Hun kom blandt andet ind på hvordan politiske ændringer, som for eksempel den nye apotekerlov, påvirker faget. I forhold til de igangværende overenskomstforhandlinger for Privat Apotek talte hun om, hvad det egentlig er for vilkår, eleverne sikres gennem overenskomsten. Eleverne var meget optagede af vilkårene, og blev også kraftigt opfordret til at stemme, når der foreligger et resultat.

Dagene bød også på intens debat om, hvad eleverne har brug for fra foreningens side.

 

Den nye bestyrelse

Afgående formand Ann-Sophie Cedervall takkede i sin beretning for et intenst og spændende år, hvor elevbestyrelsen har gjort meget for at bringe foreningen og det fagpolitiske tættere på eleverne.

Hun var glad for at kunne give stafetten videre til den nye elevbestyrelse. Engagementet var stort, og elevernes lyst til at involvere sig resulterede i kampvalg på de fleste af posterne. Flere af eleverne talte i deres motivationstaler for at synliggøre, hvad mange af dem kaldte ”verdens bedste uddannelse”.

undefined

Den nye bestyrelse består af: fra Region Sjælland Camilla Line Hansen, Roskilde Dom Apotek (genvalgt), fra Region Hovedstaden Ásla Akselsdottir Haraldsen, Christianshavns Apotek, fra Region Midt Louise Svane-Skov, Holstebro Svane Apotek, Elevformand Lesley-Ann Krogsgaard Honoré, Marselisborg Apotek, fra Region Syd Helena Brandt, Sønderborg Jernbane Apotek og fra Region Midt Anette Thiemer Kristensen, Brønderslev Apotek.


DM i faglig rådgivning for elever

En elevweekend er en god blanding af faglige og festlige indslag. For fjerde år i træk blev fagligt og festligt blandet, da fem af Danmarks modigste farmakonomelever lørdag stillede op til DM i rådgivning for elever – heraf hele tre førsteårselever!

undefined

Alle eleverne gennemførte meget flotte rådgivninger, men de to dommere, Line Mathilde Brostrup Hansen (Apoteket Trianglen) og Christel Gianna Romsø (Vejgaard Apotek) var dog ikke i tvivl om at førstepladsen skulle gå til Mia Buur Mortensen fra Sct. Clemens Apotek i Nykøbing Mors. På andenpladsen kom Christina Eskildsen fra Aarhus Stjerne Apotek og på tredjepladsen var det Mette Søndergaard, der løb med præmien.