nyheds banner

Et spørgsmål om forhandling!

Hvad betyder det for dig, at der er kommet flere filialer i apotekslandskabet? Og hvad skal du være opmærksom på, hvis du overvejer at prøve kræfter med noget nyt? Læs med her.

Mange filialer er i år skudt op i det danske apotekslandskab. Det betyder nye udfordringer for eksisterende apotekere og nye muligheder for apotekspersonale. For mange farmakonomer betyder det også, at der kan ske forandringer i deres arbejdsmæssige muligheder.

For nogle apotekere vil nye filialer betyde øget konkurrence og dermed, at der kan være en nedgang i omsætningen – der er ganske enkelt mindre at lave. Det kan resultere i, at der er for mange hænder på apoteket og det, kan munde ud i en opsigelse .

De nye filialer kan også være en mulighed for en ny start. Mange kan blive tiltrukket af muligheden for at være med til at starte noget nyt, afprøve muligheden for at blive filialleder eller bare få ”ny luft under vingerne”.

Hvad skal man være opmærksom på?
Det kan give mange gode muligheder for den enkelte. Men der er også en anden side af et skifte til et nyt apotek eller filial.

En ny filial er ofte baseret på et ønske fra en apoteker om at tage konkurrencen op med andre apotekere for at erobre noget af deres marked. Nogle gange går det godt – og andre gange gør det ikke og her kan farmakonomen blive fanget i et spil, der handler om apotekerøkonomi.

Opsiger man opsiger sin nuværende faste stilling for at starte på noget nyt, opgiver man samtidig sit hidtidige opsigelsesvarsel til fordel for et nyt og kortere varsel. Det betyder, at den nye apoteker med kort varsel, kan opsige farmakonomen, der så står uden job.

Det kan være svært for den enkelte at stå i en situation, hvor man tror, man skal være en del af noget nyt og spændende – men ender som ledig. Det er der flere farmakonomer, der har måttet sande denne sommer. Det skal dog understreges, at jobsituationen for farmakonomer samlet set er rigtig god. Der er mange stillinger og ikke mange ledige.

Det er derfor oplagt, at du, hvis du overvejer at skifte job, forsøger at forhandle et forlænget opsigelsesvarsel med din kommende apoteker, således at du får 3 måneders opsigelsesvarsel i stedet for 1 måned det første halve år. Det er ikke noget du har krav på, men et spørgsmål om forhandling!