nyheds banner

Gode næsten-nyheder fra Statens Serum Institut

Det er snart to år siden at regeringens økonomiudvalg besluttede at sælge vaccineproduktionen og diagnostika på Statens Serum Institut (SSI). Salget har imidlertid trukket ud, men nu er der sandsynligvis en afklaring på vej.

”Blandt køberfeltet er der blevet udvalgt én køber, som vi nu er i en forhandlingsproces med. Vi forventer en afklaring på salget inden for en god måneds tid til halvanden måned,” fortæller Nils Strandberg Pedersen, direktør for Statens Serum Institut til Pharmadanmarks nyhedsbrev Fredag Formiddag. Han tilføjer, at køberen ønsker at fastholde vaccineproduktionen på SSI. Samtidig ønsker køberen at udvide produktionen.

Der har været stor medarbejderomsætning, fordi folk har søgt på grund af usikkerheden, og det har haft betydning for produktionen.

”Der har været usikkerhed i meget lang tid for de ansatte på SSI. Og det er utrolig opslidende. Derfor er det vigtigt for mig at understrege, at medlemmer til hver en tid kan kontakte Farmakonomforeningen, hvis de har brug for en samtale om deres rettigheder, eller brug for sparring i forhold til nye muligheder, hvad enten det er på SSI eller et andet sted , ” siger formand Christina Durinck.

Der bliver pt arbejdet på at få et møde mellem Farmakonomforeningen og medlemmerne på SSI i stand.