nyheds banner

Godt samarbejde sikrer hurtig handling på lønseddelproblemer

Beløbet på din lønseddel for maj var lidt større end normalt. Ferieloven giver nemlig ret til mindst 1% ferietillæg, men det er almindeligt at være ansat et sted, hvor man får mere.

På privat apotek får man 1,5% og i regionerne 1,95%. Nogle farmakonomer ansat på privat apotek har imidlertid oplevet at beløbet på maj-lønsedlen ikke var helt stort nok i forhold til, hvad de har optjent.

Så snart man i Farmakonomforeningen blev opmærksom på problemet, tog man derfor kontakt til Danmarks Apotekerforening, hvor man med det samme satte ind for at undersøge problemstillingen. Det viste sig at problemet er opstået, når folk skal have deres ferietillæg udbetalt fra flere arbejdsgivere. På deres lønseddel står så delmængden fra deres nuværende arbejdsgiver og ikke den fra de tidligere arbejdsgivere. Det samlede ferietillæg på 1,5 pct. er dog indbetalt på deres konto. Så folk har fået mere indbetalt, end der fremgår af deres lønseddel. Apotekerforeningen har også lagt en nyhed på medlemsnettet om problemstillingen. Hvis du har spørgsmål til din lønseddel, så ring til Danmarks Apotekerforening på telefon 3376 7600. 

Hvis du gerne vil vide mere om hvad ferietillægget er, så læs her.