nyheds banner

Lægebesøg i arbejdstiden – hvad har man lov til?

Må man gå til hudlæge i arbejdstiden? Eller gynækolog? Eller hvad med et besøg hos familielægen?

Flere medlemmer har på det seneste henvendt sig for at høre, hvordan man skal forholde sig, hvis man er nødt til at gå til læge i arbejdstiden. Her kan man læse, hvordan man skal forholde sig.

Ret til løn under sygdom
Når der er tale om fravær på grund af sygdom gælder det, at en farmakonom har ret til sædvanlig løn under sygdom, når sygdommen betyder, at vedkommende er ude af stand til at passe sit arbejde.

Denne ret omfatter også eventuelle ikke-akutte lægebesøg som følge af sygdom eller symptomer. Det gælder lægebesøg, men også ambulant hospitalsbehandling, behandling hos speciallæge, tandlæge eller hvis ens læge har ordineret behandling hos fysioterapeut eller kiropraktor.

Forsøg altid at få en tid uden for arbejdstiden
Man skal så vidt muligt prøve at få behandlingen placeret uden for arbejdstiden, og hvis det ikke kan lade sig gøre, skal lægebesøget placeres til mindst mulig gene for arbejdspladsen.

Man skal så tidligt som muligt orientere arbejdspladsen om lægebesøg, som man planlægger at afholde i arbejdstiden. Der kan blive lavet  ændringer i arbejdstiden efter gældende overenskomst eller regler på arbejdspladsen f.eks. varsel om skemaændring.

Overordnet gælder altså, at hvis lægebesøget ikke kan placeres udenfor arbejdstiden, og hvis det enten ikke tidsmæssigt er muligt at lave en skemaændring, eller apotekeren ikke ønsker at lave en skemaændring, skal man altså have fri til at gå til disse lægebesøg i arbejdstiden uden at blive trukket i løn.  Men man skal naturligvis, så vidt muligt, stadig møde ind før og efter lægebesøget i den skemalagte arbejdstid.