nyheds banner

Overvejer du at skifte job til industrien?

Der er spændende jobmuligheder i industrien. Her kan du læse lidt om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du overvejer at skifte sektor.

Ansættelsesvilkår i industrien

Farmakonomer, der bliver ansat i industrien, bliver som regel ansat på vilkår, som er lidt anderledes end dem farmakonomer har som ansatte på f.eks. privat apotek eller i det offentlige.

Farmakonomforeningen har to overenskomster og en lokalaftale med industrivirksomheder. Dem kan du finde her. Resten af virksomhederne har enten ikke indgået overenskomst for sine ansatte eller er omfattet af en af de store funktionæroverenskomster.

I industrien ansættes farmakonomer som hovedregel, og uanset eventuel overenskomst, på individuelle ansættelseskontraker.

Lønnen fastsættes gennem individuelle forhandlinger mellem farmakonomen og virksomheden. 

Få hjælp før samtalen og tjek af din kontrakt
Hvis du søger job i industrien er du meget velkommen til at kontakte sekretariatet for sparring om løn og ansættelsesvilkår.

Hvis du bliver tilbudt jobbet, er det en god idé, at få sekretariatets konsulenter til at gennemgå din kontrakt, inden du skriver under. Konsulenterne kan tjekke, om den indeholder det, den skal og give dig anbefalinger på baggrund af Farmakonomforeningens kendskab til andre farmakonomers kontrakter i industrien. 

Farmakonomforeningen står altid parat til at hjælpe dig
Uanset, hvordan du er ansat, kan Farmakonomforeningen rådgive og støtte dig i alle aspekter af din ansættelse. Sekretariatets faglige konsulenter kan give dig råd og sparring om for eksempel stress, barsel, ferie og pension, og kan støtte dig med juridisk bistand ved eksempelvis lønspørgsmål, sygdom og afskedigelse.

Farmakonomforeningen tilbyder også løbende løntjek og sparring om lønforhandling.

Hvis du skulle komme i en situation, hvor du har brug for Farmakonomforeningens hjælp eller sparring, står sekretariatets konsulenter altid til rådighed med vejledning og juridisk bistand.

Sekretariatets faglige konsulenter kan kontaktes på tlf. 3312 0600 på hverdage mellem kl. 10-15, eller på mail ff@farmakonom.dk