nyheds banner

På besøg i Region Hovedstaden

Det er hands-on opgaver i forhold til borgerne farmakonomerne på Hvidovre Sygehusapotek udfører.

Farmakonomforeningens formandskab fik syn for sagen, da de torsdag var på besøg hos farmakonomerne på både Hvidovre Hospital og på Region Hovedstadens Apotek i Herlev.

I Hvidovre står den på medicinmanagement med såvel medicinservice og klinisk farmaci. Det er opgaver i tæt kontakt med borgerne, når farmakonomerne administrerer og dispenserer medicin og udfører medicinanamnese. Da formandskabet ved frokosttid besøgte Region Hovedstadens Apotek på Marielundvej var Farmakonomforeningens nye direktør Lars Broberg med. Her fik han et spændende indblik i de meget forskelligartede opgaver farmakonomer udfører i både HR, logistik, kvalitetstjek og magistrel produktion.

Faglig stolthed
Formand Christina Durinck sætter stor pris på at komme rundt i landet og møde farmakonomerne på deres arbejdspladser: ”Det er fantastisk at se de meget forskellige opgaver, farmakonomer laver hver dag. Det fylder mig med faglig stolthed at se, hvor stor en forskel farmakonomer gør i forhold til at sikre god medicinhåndtering, og jeg tager det med mig, når jeg politisk prøver at skubbe på og udvide de muligheder, vi har for at udføre vores fag.”