nyheds banner

Rekordår for farmakonomer på FIP

Omkring 30 danske farmakonomer deltager i disse dage i den farmaceutiske verdenskongres FIP, som i år holdes i Buenos Aires i Argentina – og præsenterer 14 postere.

– Jeg er simpelthen så stolt over at stå i spidsen for verdens sejeste farmakonomer, fortæller formand Christina Durinck fra FIP-kongressen.

– På Pharmacy Technicians Symposiet, som blev afholdt to dage forud for FIP-kongressen, har alle som én gjort en utrættelig og engageret indsats og med stolthed vist, hvorfor det danske system er i verdensklasse. Både i debatten og på de mange flotte postere, som blev præsenteret. Og jeg glæder mig til de næste dage, hvor de danske postere igen skal vises for de mange deltagere på FIP.

Et af temaerne på Pharmacy Technicians symposiet var ledelse, hvor Christina Durinck bidrog med indlæg om hendes vej til at blive leder, og hvilke udfordringer hun har mødt på den vej.

Farmakonomers arbejdsområder
Søndag, hvor Christina Durinck igen var på podiet – nu som chair på formiddagens program – fortalte hun under overskriften ”Pharmacy workforce in Denmark” om farmakonomers kompetencer og arbejdsområder. Her blev også præsenteret resultaterne fra en stor rapport med data om ”Pharmacy supply workforce” i 90 lande. Rapporten er udarbejdet af en arbejdsgruppe under FIP, hvor også formanden har siddet med ved bordet.

20 danske farmakonomer deltog aktivt i symposiet, som også satte fokus pharmacy technicians rolle i sundhedssystemet, og hvordan samarbejdet (og ikke konkurrencen) med farmaceuter kan optimeres, så forbrugerne sikres den bedste lægemiddelbehandling.

FIP-kongres
I de kommende dage gælder det selve FIP-kongressen, hvor de danske farmakonomer vil præsentere 14 postere – det største antal farmakonompostere nogensinde - med spændende faglige, udviklingsprojekter for flere tusind kolleger fra hele verden.

Henved 30 danske farmakonomer deltager i FIP-kongressen.

Læs mere om de mange projekter i reportagen fra FIP i næste nummer af Farmakonomen, som udkommer den 12. oktober 2016.