nyheds banner

Danske farmakonomer klarer sig godt globalt

Er du interesseret i, hvordan dit fag ser ud andre steder i verden? Eller tænker du på at arbejde som farmakonom i et andet land? Så læs med i en ny rapport, som netop er udgivet.

FIP, som er den farmaceutiske verdensorganisation, har i dag udgivet rapporten "Technicians and pharmacy support workforce cadres working with pharmacists – An introductory global descriptive study".

Farmakonomforeningen har været med til at udforme rapporten og har også bidraget til et kapitel om farmakonomer.

Det er første gang, at der nu er en specifik rapport om farmakonomer og tilsvarende personale verden over.

Rapporten går i dybden med forskelle og ligheder på apotekspersonale, som ikke er farmaceuter, og som for eksempel kaldes teknikere, assistenter, dispensere og i Danmark, farmakonomer.

Rapporten beskriver apotekspersonalets ansvarsområder, arbejdsopgaver og uddannelse i de forskellige lande og er opbygget, så oplysningerne fra landene kan sammenlignes.

67 lande har bidraget til rapporten.

I rapporten er også beskrevet seks udvidede eksempler på, hvordan apotekspersonale kan organiseres, og her er farmakonomerne i Danmark én blandt de seks.

– Danske farmakonomer er valgt som eksempel, da vores kompetencer er langt fremme, fortæller formand Christina Durinck, Farmakonomforeningen, som har siddet med i FIP-arbejdsgruppen, som har udarbejdet rapporten. - Rapporten understreger stor forskellighed fra land til land i både ansvar, opgaver og kompetencer. Derfor er det rart at konstatere, at vi i Danmark er med i førerfeltet.