nyheds banner

Digitalisering og fremtidens arbejdsmarked

Farmakonomer og andre fra faggrupperne i FTF tager generelt godt imod den nye teknologi, som er på vej til at ændre samfundet i de kommende år.

8 ud af 10 farmakonomer, sygeplejersker, socialrådgivere og de andre FTF-grupper er positivt indstillede overfor, at der indføres ny teknologi i deres job. Det viser en undersøgelse, som FTF har foretaget.

Undersøgelsen viser også, at medarbejdere, der bliver uddannet i ny teknologi, også er dem, der oplever, at teknologien giver de bedste resultater.

Undersøgelsen blev offentliggjort umiddelbart forud for konferencen "Welcome to the machines" om fremtidens arbejdsmarked, som blev afholdt i begyndelsen af maj 2017.

- Farmakonomer er generelt rigtig gode til at omstille sig til ny teknologi, siger Farmakonomforeningens formand Christina Durinck. - Der er indført robotter på op imod halvdelen af de private apoteker. Det har betydet, at farmakonomerne kan bruge deres kræfter på rådgivning og service til borgerne. Det er et eksempel på, at ny teknologi giver mulighed for at give bedre kvalitet.

- Udviklingen kommer til at gå meget hurtigt i de kommende år, fortsætter hun. - Og vi skal indstille os på at uddanne os løbende gennem vores arbejdsliv, så vi kan udnytte de muligheder, som teknologien giver.

Konferencen blev indledt af beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, som pegede på, at alle sektorer i Danmark skal rustes til digitalisering og ny teknologi på jobbet.

Senere på konferencen stillede Christina Durinck og fire andre fagforeningsformænd skarpe spørgsmål til tre eksempler på ny teknologi, inspireret af tv-programmet "Løvens Hule", hvor iværksættere præsenterer deres idé for mulige investorer.

Læs mere om FTF's rapport.