nyheds banner

Elevweekend med debat om vilkår

Med bestyrelsesvalg, livlig debat og fagligt fællesskab indeholdt den traditionsrige elevweekend igen i år alt det, som de 200 deltagerne kom for.

Den netop overståede generalforsamling i Farmakonomforeningens elevsektion blev på kun fem timer totalt udsolgt, selvom der i år var flere pladser at dele ud. Dermed er elevweekenden større og mere populær end nogensinde før. Og det prægede stemningen på Kursuscenter Severin i Middelfart, at eleverne er engagerede i deres fag og vilkår på arbejdsmarkedet.

Formand for Farmakonomforeningen Christina Durinck lagde lørdag op til debat om elevernes vilkår i hverdagen, og mange tog bladet fra munden og fortalte om deres oplevelser både på uddannelsen og i hverdagen på apoteket.

For eksempel gav en række deltagere udtryk for, at de oplever stort arbejdspres, fordi bemandingen på de nye filialer er mere sparsom. Også emnet udstationering var oppe at vende, da flere elever har oplevet ikke at kunne blive udstationeret der, hvor de gerne ville, af hensyn til apotekernes interne konkurrence.

Christina Durinck fortalte også i sit oplæg om, at Farmakonomforeningen i øjeblikket arbejder hårdt på at få gjort farmakonomuddannelsen til en professionsbachelor: "Det vil gøre uddannelsen mere teoretisk, give langt flere muligheder og øge mobiliteten", lød det fra formanden.

DM i rådgivning
Den faglige konkurrence ”DM i rådgivning” blev også afviklet lørdag. Deltagerne mødte i skranken en kunde, der led af oppustethed og forstoppelse, og de skulle på bedste vis rådgive om egenomsorg og brug af lægemidler med 200 tilskuere på sidelinjen. Vinderen blev Camilla Mortensen fra Jyderup Apotek, blandt andet fordi hun var god til at spørge ind til kunden og foreslog to forskellige præparater i kombination. 2. pladsen gik til Sarah Svinth Clausen fra København Sønderbro Apotek og Region Hovedstaden, og på en flot 3. plads kom Line Eriksen fra Ebeltoft Apotek. Dommere var i år Heidi Løth Andersen fra Glostrup Apotek og Line Cilieborg Frederiksen, Landsapoteket i Nuuk.

Ny formand for bestyrelsen
Søndag var der valg til elevbestyrelsen, og da den nuværende formand Lesley-Ann Krogsgaard Honoré ikke kunne stille op igen, blev der både skiftet ud på formandsposten og på de øvrige bestyrelsesposter. Ny formand for elevsektionen er Sarah Svinth Clausen fra København Sønderbro Apotek og Region Hovedstaden. Bestyrelsesmedlem fra Region Nord er Anette Thiemer Kristensen, Brønderslev Apotek, bestyrelsesmedlem fra Region Midt er Maiken Haahr Hansen, Åbyhøj Apotek, bestyrelsesmedlem fra Region Syd er Sanne Nygaard Lassen, Vojens Apotek og bestyrelsesmedlem fra Region Sjælland er Sine Jacobsen, Hundige Apotek.

Læs hele reportagen i næste udgave af Farmakonomen, der udkommer i marts 2017.