nyheds banner

Farmakonomer på Lægedage

Mandag den 13. november åbnede Lægedage, og Farmakonomforeningen er med på en stand, hvor de fortæller om, hvad farmakonomer kan bidrage med i lægepraksis.

Fra 13.-17. november 2017 afholdes Lægedage i Bella Center på Amager – og for første gang deltager Farmakonomforeningen med en stand.

Flere farmakonomer bliver ansat i lægepraksis
- Ifølge tal fra de praktiserende lægers organisation (PLO) er der i dag ansat 80 farmakonomer i lægepraksis. Tallet er stigende, og vi mener, at det kan blive meget større, fortæller formand Christina Durinck om baggrunden for at stille op på Lægedage. Sammen med næstformand Ann-Mari Grønbæk var hun med den første dag.

- På vores stand har interesserede mulighed for at høre meget mere om, hvad det konkret er, farmakonomer kan byde ind med – gerne i samarbejde med f.eks. sygeplejersker, bioanalytikere og laboranter, som også er ansat som praksispersonale i lægeklinikker, fortsætter hun.

- Det er et spændende område, som vores medlemmer er interesserede i, og jeg håber selvfølgelig, at vi kan få en overenskomst på området.

Farmakonom Tina Herold-Schou, ansat i lægepraksis i Horsens, og farmakonom Nikolaj Bøgeskov-Schultz, Hvidovre Hospitalsapotek, bemander standen hele ugen.

Kæmpe messefor læger - og andre interesserede
Lægedage afvikles over 5 dage og slutter fredag eftermiddag. Deltagerkredsen er primært læger. Sidste år deltog godt 2.900 - ca. 1.200 praktiserende læger, 350 yngre læger og 135 KBU/introlæger og 35 pensionerede praktiserende læger. Derudover deltog 600 sygeplejersker, 550 praksispersonale og 35 andet personale.

 

Udstillingen er en lukket fagmesse, men alle interesserede kan deltage mod registrering.