nyheds banner

Farmakonomforeningen har indgået aftale for farmakonomerne på AJ Vaccines

I januar 2017 blev vaccineproduktionen på Statens Serum Institut (SSI) overtaget af den private virksomhed AJ Vaccines.

De medarbejdere, der arbejdede med vaccineproduktion, blev i den forbindelse overdraget til AJ Vaccines. Farmakonomforeningen har forhandlet med AJ Vaccines om medarbejdernes fremtidige løn- og ansættelsesvilkår og har nu indgået aftale om vilkårene.

Beholder retten til at vælge lokal tillidsrepræsentant
Tidligere var farmakonomernes vilkår reguleret af deres statslige overenskomst, men farmakonomerne overgår nu til de generelle vilkår gældende for funktionærer i industrien. De beholder enkelte statslige vilkår og bevarer samtidig deres pensionsordning i Pensionskassen for Farmakonomer.

Det er også aftalt, at farmakonomerne på AJ Vaccines beholder retten til at vælge en lokal tillidsrepræsentant.

Farmakonomforeningens formand, Christina Durinck udtaler: - Vi ville gerne have indgået en selvstændig overenskomst for farmakonomerne på virksomheden, men da dette ikke var en mulighed for AJ Vaccines, er vi glade for, at vi har indgået en aftale, der sikrer farmakonomernes løn- og ansættelsesvilkår ved overgangen fra statslige aftaler og fremadrettet. Det har især været vigtigt for os, at farmakonomerne har bibeholdt retten til at vælge egen tillidsrepræsentant.