Forlig i sag om bortvist farmakonom

En forhandling om usaglig bortvisning gav farmakonomen kompensation for sit løntab i opsigelsesperioden plus en godtgørelse.

Farmakonomforeningen har netop indgået forlig i en sag, hvor et medlem ansat på apotek blev bortvist på grund af beskyldninger om tyveri af medicin.

Apotekeren politianmeldte forholdet, hvorefter politiet blandt andet ransagede farmakonomens hjem.
Anklagemyndigheden valgte at frafalde sigtelsen, da der efter deres vurdering ikke var tilstrækkelige beviser til, at farmakonomen kunne retsforfølges.
Farmakonomforeningen begærede herefter forhandling for usaglig bortvisning over for apotekeren. Resultatet af forhandlingerne medførte, at farmakonomen fik kompenseret sit løntab i opsigelsesperioden samt fik en godtgørelse for usaglig bortvisning.
Farmakonomforeningens formand Christina Durinck er godt tilfreds med forliget: - Bortvisning er den voldsomste sanktion, en arbejdsgiver kan vælge at anvende over for en medarbejder. Derfor må det kun ske i tilfælde, hvor arbejdsgiveren er fuldstændig sikker på, at medarbejderen har foretaget sig noget ganske alvorligt.
- Resultatet af denne sag er et vigtigt signal til apotekerne om, at de skal være yderst varsomme med at anvende bortvisning som sanktion, siger Christina Durinck. - Og så er jeg naturligvis også glad for, at den pågældende farmakonom fik oprejsning.

Fakta:
Konsekvensen af en bortvisning er, at ansættelsesforholdet stoppes med øjeblikkelig virkning, og det samme gør lønnen.