Hvordan gør man det bedste for sine farmakonom-kolleger?

Hvordan håndterer man bedst muligt de mange kasketter, man har som tillidsrepræsentant? Og hvordan ser Danmarks Apotekerforening på apoteksverdenen lige nu?

Der har netop været afholdt TR-dage for tillidsrepræsentanterne på privat apotek, og det var nogle spændende dage med fokus på mange af de store spørgsmål.

Verden set fra Apotekerforeningen

Når man står over for forhandlinger, kan det være interessant at høre den anden sides syn på situationen. Da Farmakonomforeningen står over for at skulle forhandle overenskomst for ansatte på privat apotek var formand for Danmarks Apotekerforening Anne Kahns blevet inviteret til at komme og ridse op, hvordan apotekernes situation ser ud fra hendes stol.

- I forhandlinger er det altid et spørgsmål om at lande en aftale, hvor begge parter synes, at de har fået noget ud af det, fortæller Christina Durinck. - At dømme ud fra den debat tillidsrepræsentanterne havde med hinanden efter oplægget, er apotekernes og farmakonomernes ønsker langt fra hinanden. Kunsten bliver derfor at finde gode kompromiser i forhandlingerne.

 
Farmakonomerne har også noget at skulle have sagt

For at sikre et så stærkt mandat til forhandlingerne som muligt, er det vigtigt, at så mange apoteksansatte farmakonomer som muligt sender deres ønsker til den nye overenskomst ind til OK2018@farmakonom.dk senest den 31. oktober. Man kan sende ind som privatperson, men det kan også være en god idé at tale med sine kolleger og sende fælles ønsker ind.

 
Er du coach, formidler af regler eller værn for kollegerne?

Som tillidsrepræsentant har man mange kasketter på, når man er på arbejdspladsen. Man skal kunne svare på kollegernes spørgsmål om regler, man skal kunne tage samtaler med både chef og kolleger om svære emner, og så er man egentlig også bare på arbejde. Det er en både udfordrende og udviklende rolle - og meget spændende. Men det kræver selvfølgelig, at man er klædt på til opgaven. Derfor bød TR-dagene også på oplæg med Birgitte Nortvig, som gav de mange fremmødte tillidsrepræsentanter spændende redskaber med hjem at arbejde med.

Vær opmærksom på at det netop nu er muligt at stille op som tillidsrepræsentant (og som kontaktperson hvis du arbejder i industrien). Hvis I ikke har en tillidsrepræsentant på jeres arbejdsplads, så er det en god idé at få en.

Medlemmer ansat i regioner, stat, industrien og Færøerne skal vælge TR/KP i oktober.
I apotekssektoren afholdes TR valget i november måned.

Du kan læse mere om TR hvervet her

Du er velkommen til at kontakte sekretariatet på tlf. 33 12 06 00, hvis du vil vide mere om valget – og om det at være TR/KP.