nyheds banner

Liste over håndkøbslægemidler i selvvalg er klar

Lægemiddelstyrelsen har offentliggjort den endelige liste over lægemidler, der kommer i selvvalg på apoteket og i detailhandlen efter nytår.

Hvilke lægemidler gælder det?
Det fremgår, at lægemidler i udleveringsgrupperne HX, HX18 og HA18 ikke kommer i selvvalg, hverken på apotek eller i detailhandlen. Alle lægemidler i udleveringsgruppe HF kommer i selvvalg på apoteket. I detailhandlen må lægemidlerne i gruppe HF også komme i selvvalg. Der er dog en række lægemidler, hvor Lægemiddelstyrelsen har vurderet, at de undtages fra selvvalg i detailhandlen, fordi der ikke er adgang til den faglige rådgivning, som apoteket tilbyder.


Flere lægemidler kunne have været undtaget

- Beslutningen om selvvalg er truffet, det kan vi desværre ikke gøre noget ved, siger Christina Durinck, formand for Farmakonomforeningen. - Men vi havde gerne set, at flere lægemidler var blevet undtaget, hvilket vi og Danmarks Apotekerforening har påpeget overfor Lægemiddelstyrelsen. Desværre uden at Lægemiddelstyrelsen har lyttet til vores faglige vurdering. 


Efter to år vil Lægemiddelstyrelsen vurdere om selvvalgsordningen har ført til uhensigtsmæssige ændringer i forbruget af håndkøbslægemidler.

Du kan læse mere om selvvalg på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside her.