nyheds banner

Dele af fagbevægelsen indgår regional overenskomst

Natten til onsdag den 25. april blev der underskrevet overenskomstaftale for dele af det regionale område. Farmakonomerne er ikke omfattet, og storkonflikten lurer stadig.

En række LO-forbund blandt andre FOA, 3F og HK Kommunal samt Dansk Socialrådgiverforening har skrevet under på en ny overenskomstaftale for ca. 40.000 regionalt ansatte. Forbundene under Akademikerne og de fleste under FTF, som Farmakonomforeningen er en del af, har ikke sagt ja til forslaget.

Det skyldes blandt andet, at det ikke er lykkedes at få sikret retten til betalt frokost som en overenskomstmæssig ret, så den ikke bare kan ændres i fremtiden.

Formand Christina Durinck siger:

 - Der var meget godt på bordet, men aftalen indeholder ikke en garanti om retten til spisepause som en del af arbejdstiden, hvilket vi hele tiden har stået fast på som krav. Selvom frokostpausen i dag er en del af arbejdstidsaftalen, så er det usikkert om arbejdsgiverne kan ændre bestemmelsen på et senere tidspunkt. Det er derfor, den er så vigtig at stå fast på. Vi har en anden formulering om frokostpausen end fx FOA har, og derfor er der forskel på vores opfattelse af, om aftalen lever op til vores krav.

Hun fortsætter: - I de forløbne måneder har vi set styrken i, at den samlede fagbevægelse har stået sammen. Vi er kommet meget langt ad den vej. Betydelig længere end hvis vi ikke havde stået last og brast med hinanden. I Farmakonomforeningen synes vi, at det er ærgerligt, at det ikke er lykkedes at nå i mål med et resultat, som alle kunne bakke op om. Vi følger spændt forhandlingerne i Forligsinstitutionen og håber stadig, at forhandlerne kan nå frem til en løsning for alle.