nyheds banner

Den nye elevbestyrelse

Elevweekend med fokus på faglighed og fællesskab

Der er næppe mange generalforsamlinger, der er så populære som den i Farmakonomforeningens elevsektion, Elevweekenden.

Og man forstår det godt, for tempoet er højt på elevweekenden, der både byder på faglig messe, årsberetning fra elevformanden, oplæg ved foreningens formand, DM i rådgivning, udklædningsfest og ordinær generalforsamling med valg til elevbestyrelsen.


Det var tydeligt at eleverne er engagerede i deres fag, fællesskab og vilkår på arbejdsmarkedet. Første ordinære programpunkt var årsberetning ved afgående elevformand Sarah Svinth Clausen. Derpå gik Farmakonomforeningens formand Christina Durinck på scenen og talte om både farmakonomernes mangeartede rolle i sundhedsvæsenet, om Farmakonomforeningens rolle i samfundet og som støtte for medlemmerne og om hvordan man fra foreningens side arbejder med at fremtidssikre faget. Der blev også lagt op til debat om elevernes vilkår i hverdagen.

 
DM i rådgivning
Elevweekenden bød også på en demonstration af at farmakonomfaget gør sig fint som tilskuersport. Fem elever havde meldt sig til - under store klapsalver - at deltage i den faglige konkurrence ”DM i rådgivning”, der blev afviklet lørdag. Vinderen blev Sabrina Nilsson fra København Sønderbro Apotek og Region Hovedstaden.

Helt ny bestyrelse
Søndag var der valg til elevbestyrelsen, og da alle nuværende medlemmer af elevbestyrelsen er i gang med deres sidste år på uddannelsen og derfor ikke kunne stille op igen, blev der både skiftet ud på alle bestyrelsesposter. Ny formand for elevsektionen er

Michelle Marie Pries-Brokmann fra Frederikssund Apotek. Region Hovedstaden er fremover repræsenteret ved Ingibjørg Dam Jarnfoss fra Vanløse Løve Apotek, Region Sjælland af Linea Røgilds fra Køge Torvets Apotek, Region Syddanmark af Kevin Mathias Egebjerg Hansen fra Rødding Apotek, Region Midtjylland af Mette Schou fra Horsens Svane Apotek og Region Nordjylland af Emil Hifling Hansen fra Brønderslev Apotek.