nyheds banner

Farmakonomer på frierfødder på Folkemødet

Farmakonomer kan løfte en masse vigtige opgaver i kommunerne, men det er langt fra alle kommuner, der har fået øjnene op for faggruppen.

Så på årets folkemøde gjorde Farmakonomforeningen kur til kommunerne. Sundhed og det nære sundhedsvæsen var nemlig emner, der fyldte godt på årets Folkemøde i Allinge på Bornholm.

Farmakonomforeningens formand Christina Durinck deltog i en debat om sundhedsfaglige kompetencer, som kan gøre en forskel i kommunerne. Debatten blev holdt sammen med Danske Fodterapeuter, Danske Bioanalytikere og Danske Psykomotoriske Terapeuter. På Folkemødet får politik tit et utraditionelt twist, så de fire organisationer havde hver skrevet et "kærestebrev" til kommunerne. Her fortalte de de tre kommuner i panelet, hvorfor de burde få øjnene op for, at andre faggrupper end de traditionelle sygeplejersker og SOSU-assistenter kan gøre en forskel i det kommunale sundhedsvæsen.

På kommunesiden deltog borgmestrene fra Vallensbæk og Greve kommuner og formanden for sundhedsudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune. De lyttede alle interesseret og kunne godt se muligheder for at give plads til andre kompetencer i deres kommuner.

Ovenpå debatten fulgte Christina Durinck op:

- Farmakonomer har viden og kompetencer i forhold til rådgivning af borgere og sundhedspersonale om medicin, som kommunerne i høj grad kan drage nytte af.

Hun fortsatte:

- Allerede nu løser farmakonomer en lang række opgaver omkring medicin i flere kommuner, men der er potentiale for mange flere. Jeg tror, at det handler om at kommunerne får øje på hvad farmakonomerne kan, for der er stort behov for at styrke medicinhåndteringen på det kommunale område.

- Folkemødet er en god anledning til at gøre opmærksom på, hvad vi kan, og jeg er glad for, at vi havde en god debat. Konkret har Folkemødet betydet, at vi har aftalt møder med flere kommuner efter sommerferien for at fortsætte dialogen, slutter hun.