nyheds banner

Festlig dimission på Pharmakon

Så er en ny årgang farmakonomer flyvefærdige og klar til at løfte medicinhåndteringen i hele landet.

Fredag den 29. juni var både Frederiksborgcentret og Pharmakon pyntet op til fest, for at fejre dimissionsfest for hold 18. I alt 174 farmakonomer dimitterede, og pårørende fra hele landet var mødt op for at fejre de nyuddannede farmakonomer.

Velkomst og dimission
De nyuddannede fik masser af kloge ord med på vejen. Hassan Salmasi, der har været uddannelseschef på Farmakonomuddannelsen siden 1. februar, kunne for første gang byde velkommen til dimission - den 13. i rækken siden Pharmakon begyndte at holde dimissionsfest. Efter ham gik Rektor Lotte Fonnesbæk på talerstolen. Hun fortalte de nyuddannede, at de som farmakonomer har fået en unik uddannelse, der både har givet dem teoretisk ballast og praktisk erfaring, og at deres kompetencer er efterspurgte. Og så understregede hun, hvor vigtigt det er for samfundet at have dygtige medicinkyndige, der kan være med til at skabe medicinsikkerhed. Som afslutning på sin tale dimitterede hun eleverne, hvormed de kan kalde sig farmakonomer.

Taler om kompetencer, mod og fællesskab
Formand for Danmarks Apotekerforening, Anne Kahns, talte også til dimittenderne. Som nyuddannet kan man godt være både spændt og urolig i forhold til, hvad arbejdslivet byder på, men hun beroligede de mange farmakonomer med, at der er brug for dem. Samtidig har de som helt nyuddannede noget helt særligt at byde på, for de er nemlig endnu ikke ramt af den syge, der hedder ”plejer”, så de kommer med friske øjne og gode spørgsmål på arbejdspladserne.

Talen fra Farmakonomforeningens formand, Christina Durinck, tog udgangspunkt i temaerne fællesskab, faglighed og mod. Den var en opfordring til at huske at bruge og være en del af fællesskabet, at dyrke den helt særlige farmakonomfaglighed og at have modet til at overveje, hvor man selv kan blive udfordret og vokse, og ens faglighed gøre nytte. For farmakonomer gør hver dag en stor forskel i mange menneskers liv ved at gøre det lettere for dem at forstå den medicin, de tager, og hjælpe med at gøre den daglige håndtering til en overskuelig del af rutinerne.

Der var også en tale til de nyuddannede fra egne rækker. Årets nyuddannede taler var Egzon Meha fra Kolding Løve Apotek, der talte begejstret om alt det andet, som de som nyuddannede tager med fra uddannelsen. Nemlig venskaber, oplevelser og nye kolleger.

Faglige og sociale kompetencer hyldet
Hvert år er der nogle elever, der på den ene eller anden måde gør sig særligt bemærket på årgangen. Derfor bliver der givet en særlig pris til den eller de elever, der har sikret sig det højeste snit ved indsatsen ved eksamensbordet og gennem projektskrivningen. I år gik prisen til Ina Ommen fra Odense Sct. Hans Apotek. Med hele fem 12-taller og et snit på 12 har hun ikke blot sikret sig årgangens højeste snit. Hun har fået det højeste snit, der har været på farmakonomuddannelsen, siden man begyndte at give karakterer efter den nye skala.

I samme ånd bliver der også givet en pris til en elev, der har gjort sig særligt bemærket i forhold til årgangens sociale liv. Det er eleverne selv, der nominerer kandidater, og i år gik prisen under store klapsalver til Olja Bukvic fra Svane Apoteket Aabenraa. Han blev fremhævet som en kæmpe gevinst for det sociale liv, og som én der altid har været klar til både en snak og et kram - og et kindkys - til de øvrige elever, og som kender og er vellidt af alle på skolen.

Undervejs i arrangementet stod bandet Musik.nu for flere festlige musikalske indslag, og de slog tonen an med Happy af Pharrell Williams.

Farvel til Pharmakon
Efter selve dimissionen, hvor alle de nyuddannede holdvis kom op på scenen og fik overrakt deres eksamensbevis af rektor, blev alle deltagere opfordret til at søge hjemmevante omgivelser på Pharmakon. Her var der sørget for et lækkert traktement som afsked til de nyuddannede. Der var også lejlighed til at give familien en sidste rundtur på det sted, der har dannet ramme om skoledelen af uddannelsen.